Tokió 2020: Rasovszky a franciák kedvence lett egy furcsa ok miatt

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 02:32
Következik a „Dolgok, amiket nem gondoltunk, hogy valaha leírunk” rovatunk: egy Disney-mese miatt lett a francia szurkolók kedvence a 10 km-es nyílt vízi úszásban ezüstérmes Rasovszky Kristóf!

Ahogy elindult a 10 km-es úszás futama szerda éjjel, megjelentek a francia nyelvű bejegyzések a Twitteren, melyekben Rasovszky Kristófot éltetik az olimpiát követő francia drukkerek.

Hogy miért, annak pedig furcsa oka van: a Rasovszky-tweetek mellett ugyanis rendszeresen megjelenik a Szörny Rt. című Disney-mese főszereplője is, Mike Wazowski.


Nem fogunk hazudni, kellett egy kis idő, mire leesett, de megvan a megfejtés: a franciáknál a szinkronnál valamiért Mike Wazowski neve átalakításra került, és Franciaországban az animációs film főszereplőjét Bob Razovskinak hívják, amit a franciák ráadásul úgy hallanak, mint ahogy a friss olimpiai ezüstérmesünket hívják.

Bob Razovski, Kristóf Rasovszky. Íme tehát, az olimpia eddigi talán legfurább információja: egy mese miatt lett a franciák kedvence nyílt vízi úszónk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik