Tokió 2020: Nem tudom, mi történt a medencében – Hosszú

H. Á., K. E.H. Á., K. E.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 05:51
Két magyar úszó is szerepelt a női 400 méter vegyes döntőjében vasárnap hajnalban a tokiói nyári játékokon: a címvédő Hosszú Katinka az 5. helyen csapott célba, míg az olimpiai újonc Mihályvári-Farkas Viktória a 6. helyen végzett. Előbb érthetően bosszúsan beszélt lapunk helyszíni munkatársainak, utóbbi viszont annál boldogabban értékelt.
Hosszú Katinka számára a helyezés és az időeredmény is bosszantó (Fotó: Fotó: Tumbász Hédi)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Hosszú Katinka számára a helyezés és az időeredmény is bosszantó (Fotó: Fotó: Tumbász Hédi) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A 400 vegyes címvédője, Hosszú Katinka a hetedik legjobb idővel jutott a fináléba, s ugyan szinte végig dobogós helyen haladt a döntőben, az utolsó 50 méteren visszaesett, s végül ötödikként ért célba. Érthető tehát a csalódottsága a finálé után.

„Most először nem nagyon tudom, hogy mi történt a medencében. Annyit tudok, hogy nem tudtam jól úszni. Mindent kiadtam magamból, ennyi volt bennem ebben a döntőben. Tegnap még nem éreztem így, azt hittem, képes vagyok három-négy másodperccel jobbat menni. A helyezés sem jó, de az időeredmény a leginkább bosszantó számomra” – összegezte a finálét a 32 éves, 3-szoros olimpiai bajnok.

Az első olimpiáján szereplő 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória már jóval boldogabban beszélt a döntő után, amelyben a hatodik helyen végzett.

„Nagyon örülök, ha valaki ezt így elmondja nekem az olimpia előtt, azt mondom neki, hogy nem normális, mert lehetetlen. És mégsem! Már az olimpiai döntőbe jutással megvalósult az álmom, ráadásul egyéni csúccsal, és azt kell, hogy mondjam, hogy a fináléban is jól úsztam” – értékelt Mihályvári-Farkas Viktória.

TOKIÓ 2020
ÚSZÁS

Női 400 m vegyes, végeredmény:
1. Ohasi Jui (Japán) 4:32.08
2. Emma Weyant (Egyesült Államok) 4:32.76
3. Hali Flickinger (Egyesült Államok) 4:34.90
4. Mireia Belmonte (Spanyolország) 4:35.13
5. HOSSZÚ KATINKA (MAGYARORSZÁG) 4:35.98
6. MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA (MAGYARORSZÁG) 4:37.75

7. Aimee Willmott (Nagy-Britannia) 4:38.30
8. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:40.65

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik