Tokió 2020: Madarász Dóra kellemetlen meglepetésre kiesett

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 14:44
null
Madarász Dóra meglepetésre kiesett az első fordulóban (Fotó: Földi Imre – archív)
Asztaliteniszezőink közül egyesben először Madarász Dóra állt asztalhoz Tokióban, mégpedig az Offion Edem elleni találkozó esélyeseként, a végén mégis az öt játszmában nyerő nigériai örülhetett.

 

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros nyolcadöntős veresége után Madarász Dórára várt a feladat, hogy megszerezze asztaliteniszezőink első győzelmét Tokióban. Erre meg is volt minden esélye, ugyanis a női egyes első fordulójában a nigériai Offion Edemmel szemben ő számított favoritnak: míg a 27 éves magyar játékos a világranglistán a 66. helyen áll, a 34 esztendős Edemet 57 hellyel hátrább jegyzik, ami ha nem is döntő, de mindenképpen jelentős különbség.

Madarász mellett szólt az is, hogy bár a júniusi varsói Eb-n kisebb lábsérülés miatt nem indult, az utóbbi időben jó formában versenyzett. Ehhez képest amolyan figyelmeztető jelként az első játszmát a nigériai végig vezetve megnyerte. A folytatásban úgy tűnt, Madarásznak sikerült megnyugodnia: 7:1-re elhúzott, ám jött egy hullámvölgy, s nem sokkal később 8:7-nél már a nigériainál volt az előny, aki be is húzta a szettet.

Ekkor érződött először, hogy baj lehet, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét, egyben megnyugtatni Madarászt, ám ez csak átmeneti segítségnek bizonyult: a magyar játékos egyre türelmetlenebb lett, kezdte elveszíteni a fonalat, Edem pedig mindezt kihasználva meglepetésre öt játszmában győzött.

Madarász Dóra egyesben tehát kiesett, de még nem kell elbúcsúznia Tokiótól, az augusztus 1-jén kezdődő csapatversenyek során is lesz még feladata.

ASZTALITENISZ
NŐI EGYES, ELSŐ FORDULÓ

Offiong Edem (nigériai)–Madarász Dóra 4:1 (8, 9, 9, –9, 4)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik