Tokió 2020: Hosszú a 20. helyen zárt 200 háton, véget ért az olimpiája

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.29. 13:32
null
Hosszú Katinka nem jutott tovább (Fotó: Tumász Hédi)
Hosszú Katinka 2:12.84 perccel a harmadik előfutamban a hatodik helyen zárt 200 háton a tokiói olimpián, ám ezzel összesítésben csak a 20. helyen zárt, így nem jutott középdöntőbe – ezzel véget ért neki a verseny. Burián Katalin 2:09.10 perccel a nyolcadik legjobb időt teljesítette.

A Rio de Janerió-i játékokon Hosszú Katinka 200 háton ezüstérmet nyert, és ezúttal a harmadik előfutamban volt érdekelt: 2:12.84 perccel hatodik lett, ez azonban kevés volt a középdöntőbe jutáshoz, a 20. helyen zárt. Burián Katalinviszont a futamában negyedik lett (2:09.10), ő a nyolcadik helyen jutott tovább. Mint kiderült, Hosszú olimpiája ezzel véget ért: 200 és 400 vegyesen egyaránt indult, előbbi számban a hetedik, míg utóbbiban az ötödik helyen zárt.

„Odaálltam, nekimentem, de ez valóban már csak szenvedés volt – nyilatkozta Hosszú a helyszínen tartózkodó kollégánknak. – Egyértelmű, hogy az egész felkészülésemből az hiányzik, ami korábban a kulcs volt: a versenyzés. Én erre álltam be hosszú évek óta, és hiába próbáltuk ezt mással helyettesíteni, egyszerűen nem sikerült úgy. A gyorsasági állóképességet mindig a versenyeken szereztem meg, és az most megállapítható, hogy ez most nincs meg: akárhogy is variáltam az úszásokat, a vége ugyanaz lett. Most tartok egy kis szünetet, végigveszem, mi miért történt, aztán az ISL-szezonban visszatérek a medencébe.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik