H. Á. 2021.07.24 05:52 Frissítve: 2021.07.24 10:56

Tokió 2020: Gálos Roland számára véget ért az olimpia

A tokiói olimpia ökölvívótornájának egyetlen magyar résztvevője, Gálos Roland a férfiak 57 kg-os versenyének első fordulójában egyhangú pontozásos vereséget szenvedett a kazah Szerik Temirzsanovtól, így búcsúzott a viadaltól.

 

 

Gálos olimpiai részvétele rövidre sikerült (Fotó: MTI)

Gálos nem kezdte jól a mérkőzést, az első menetben alig 35 másodperc után egy jobb csapott után megrogyott, és a kubai mérkőzésvezető számolt is rá. Ezért ugyan nem jár pont a szabályok szerint, de a menetet ettől függetlenül is elvitte a kazah.

A második három percben már sokkal élesebb volt Gálos, igaz, Temirzsanov figyelme sem lankadt, és a magyar fiú beugrásaira jó keresztbeverésekkel felelt – ráadásul a kubai bíró az egyik ilyen után ismét rászámolt Gálosra, teljesen indokolatlanul.

És miután a kazahé lett az első két menet, a harmadikat is megnyerte, vagyis egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést, s került így a legjobb 16 közé. Gálos Roland – és a magyar ökölvívás – számára pedig véget ért az olimpiai szereplés.

„Sajnáljuk, nem igy gondoltuk mi sem! – összegzett Gálos Tamás, Roland edző-édesapja. – A második menetben Roli már fájlalta az oldalát, az orvosi ellátás után derült ki, hogy eltort a bordája. Remélem, nem okoztunk csalódást...” 

ERDEI ZSOLT

„Sajnos Rolinak már a sorsolása is olyan kemény volt, hogy reálisan sokkal többet nem lehetett tőle remélni. Persze ha a kazahon túljutott volna, a következő körben nem lett volna nehezebb ellenfele, de a nyolc között az első kiemelt üzbég Mirzahalilovval már aligha tudta volna tartani a lépést. Azt nem hiszem, hogy zavarta volna, amiért egyedül képviseli a magyar ökölvívást, ő nem egy exhibicionista típus, aki csak társaságban érzi jól magát. Ugyanakkor az is tény, hogy a sportág idehaza csak tőle várhatta a sikert, a csodát. Törött bordával viszont tényleg csoda lett volna, ha megfordítja a meccset, én csak tudom, volt részem hasonlóban. Első olimpián szerepelni mindig speciális, ha úgy dönt, hogy folytatja, három év múlva a mostani tapasztalat már rengeteget jelenthetne neki. Mindenesetre amikor az elutazás előtt azt mondta, hogy a családjáért bokszol, és ha kell, meghal a ringben, azt komolyan is gondolta, sajnálom, hogy végül nem sikerült meccset nyernie.”

ÖKÖLVÍVÁS
FÉRFIAK, 57 KG
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Szerik Temirzsanov (kazah)–Gálos Roland 5:0

 

2021.09.11 21:15:22

Tokió 2020 MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Úgy is mondhatom, van mire szerénynek lennünk.

2021.09.07 23:34:33

Tokió 2020 VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Sosem volt még ilyen erős és egységes a magyar paralimpiai csapat.

2021.09.05 16:03:25

Tokió 2020 VINCZE SZABOLCS (Tokió)

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar versenyzők mindent kihoztak magukból.

2021.08.25 09:15:01

Tokió 2020 NAGY PÉTER, NÉMETH ANDREA, PAPP BÁLINT

A franciák az összesen megszerzett 33 érmükből 16-ot nem egyéni számban nyertek az olimpián.