Tokió 2020: eldőlt, nem lehet magyar álomdöntő a kardozóknál

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 08:13
null
A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron a japán Josida Kento ellen lép először pástra (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Nem jöhet létre a magyar álomdöntő a férfi kard egyéni küzdelmeiben: Szilágyi Áron és Szatmári András már a nyolc között egymás ellen vív – ha eljutnak odáig.

 

Pénteken megtartották a férfi kard egyéni versenyének sorsolását Tokióban, ezzel eldőlt, hogy biztosan nem lesz magyar döntő, merthogy Szilágyi Áron és Szatmári András egy ágra került, ráadásul ezen az ágon a világbajnok O Szang Uk a legerősebb – mármint a világranglista alapján, vagyis minden bizonnyal a dél-koreai klasszissal kell vívnia a döntőért.

Persze, odáig el is kell jutni…

Magyar–magyar asszó egyébként már hamarabb is létrejöhet szombaton, hiszen Decsi Tamás és Szatmári a második kanyarban találkozhat (ez papíron egyébként a harmadik kör, merthogy lyukas 64-es tábla van, így négy asszót rendeznek meg elsőként, s akkor alakul ki a 32-es tábla) – ehhez előbbinek a német Max Hartungot, utóbbinak pedig az iráni Ali Pakdamant kell legyőznie.

Nem kell mondani, hogy Decsi Tamásnak lesz nehezebb dolga, hiszen Hartung világ- és Európa-bajnok, és ott van a világranglista élmezőnyében.

Szilágyi első fordulós ellenfele a japán Josida Kento és a venezuelai Jose Quintero asszó győztese lesz. Itt sokaknak beugorhat egy kellemetlen emlék, hiszen a japán fiú volt az, akitől Szilágyi a 2019-es budapesti világbajnokságon a 32 között vereséget szenvedett.

Program

Kard, egyéni, férfiak
2.00: 64-es tábla
4.55: 32-es tábla
7.35: nyolcaddöntők
8.55: negyeddöntők
12.00: elődöntők
13.20: a 3. helyért
14.14: döntő

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik