Tokió 2020: Egy-két ítélet még benne volt a javunkra – Bíró Attila

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 13:43
null
Bíró Attila elégedett volt csapatával (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint ismert, a magyar női vízilabda-válogatott 14–11-re legyőzte Hollandiát, így bejutott az elődöntőbe a tokiói olimpián. A mérkőzést követően így értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány, valamint a találkozó két szereplője az M4 Sport kamerái előtt.

 

Bíró Attila minden poszton jobbnak látta csapatát az ellenfélnél, így úgy érzi, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A szövetségi kapitány kiemelte: igazságtalan bíráskodás ellenére nyerte meg a válogatott a találkozót

„A játékvezetésről annyit, hogy egy-két ítélet még benne volt a javunkra, és az egy picit fájt, hogy nem fújtak nekünk, hiszen a hollandok az ötméteresekkel tudtak meccsben maradni a harmadik negyedben”– fogalmazott a kapitány.

„Ezt a meccset meg kellett nyernünk, ahogyan a következő kettőt is szeretnénk. Nem kapunk támogatást, talán még többet kell küzdenünk érte, de szerintem két ötméteres ebben a mostani meccsben benne volt a javunkra” – tért ki a játékvezetésre Gurisatti Gréta.

Csapattársa, Szűcs Gabriella a csapat egységét méltatta.

„Az volt a kulcs az emberelőnyös helyzetekben, hogy sokkal türelmesebbek voltunk, mint korábban, kihasználtuk az időt, és nem sajnáltunk még egy passzot a kedvezőbb helyzet kialakítására” – jelentette ki.

TOKIÓ 2020
NŐI VÍZILABDA
NEGYEDDÖNTŐ

Hollandia–Magyarország 11–14
(3–4, 4–4, 2–2, 2–4)
Tokió, zárt kapuk mögött. V: Peris (horvát), Severo (olasz).
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – SZILÁGYI D. 2, KESZTHELYI-NAGY, Szücs G., Parkes, Garda 1, Vályi V. Csere: GURISATTI 3, ILLÉS A. 3, LEIMETER 4, Gyöngyössy, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
HOLLANDIA: Willemsz – MEEGENS 2, Genee 1, STOMPHORST 2, Wolves, Sevenich, VAN DE KRAATS 4. Csere: Joustra 1, Koolhaas, van der Sloot 1, Keuning, Sleeking. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
Gól – emberelőnyből: 12/9, ill. 13/6. Gól – ötméteresből: –, ill. 4/4. Kipontozódott: Koolhaas (27. p.), Vályi V. (27. p.), Sevenich (28. p.), Genee (32. p.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik