Tokió 2020: a WNBA legjobbjaitól kapott ki az amerikai női kosárcsapat

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 10:05
null
Sue Bird mindössze négy pontig jutott (Fotó: Getty Images)
A tokiói olimpiára címvédőként készülő amerikai női kosárlabda-válogatott kikapott az észak-amerikai liga (WNBA) legjobbjaitól a szerdai WNBA All Star-gálán.

A Las Vegasban 5175 néző előtt rendezett mérkőzésen a liga csapata 93–85-re nyert, főként a gála legértékesebbjévé választott Arike Ogunbowale 26 pontja révén.

A nemzeti együttesben az olimpiai és világbajnok, WNBA- és Euroliga-győztes Brittney Griner 17, a szintén ötkarikás és vb-aranyérmes Breanna Stewart 15, míg a négyszeres olimpiai és világbajnok Sue Bird 4 ponttal zárt.

Az ősztől a magyar bajnok Sopron Basketet erősítő Napheesa Collier 2 pontot szerzett az amerikai válogatottban, míg a tripladobóversenyt a magyar nemzeti csapatban is megforduló Quigley Allie nyerte – pályafutása során harmadszor.

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott ugyanakkor a Nigéria és az Ausztrália elleni vereség után 108–80-ra legyőzte Argentínát. A Team USA mind a négy negyedet megnyerte a találkozón, így nem volt kérdés egy percig sem, hogy megszerzi első győzelmét az olimpiai felkészülés alatt. A csapat két legjobbja Kevin Durant és Bradley Beal lett, akik egyaránt 17-17 pontot dobtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik