Tokió 2020: a CAS-hoz fordul a leléptetett francia ökölvívó

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.08.02. 20:27
null
A CAS szerint Mourad Aliev, a Francia Ökölvívó-szövetség, valamint a Francia Olimpiai Bizottság kérte a kizárás megsemmisítését (Fotó: AFP)
Negyeddöntőjének újrajátszásáért nyújtott be keresetet a Nemzetközi sportdöntőbírósághoz (CAS) Mourad Aliev francia ökölvívó, aki egyórás ülősztrájkot tartott azután, hogy a bíró fejelés miatt leléptette a tokiói olimpián.

 

A szupernehézsúlyú Mourad Alievet vasárnap diszkvalifikálták, mert a mérkőzésvezető szerint szándékosan lefejelte ellenfelét. A moszkvai születésű sportoló dühében kiköpte és elrúgta fogvédőjét, sértő gesztusokat tett, majd megrázta és megütötte a televíziós kamerát. Ezután tiltakozásul egyórás ülősztrájkot tartott.

Ellenfele, a brit Frazer Clarke a döntés értelmében négy másodperccel a második menet előtt nyerte meg a negyeddöntőt.

A CAS szerint Mourad Aliev, a Francia Ökölvívó-szövetség, valamint a Francia Olimpiai Bizottság kérte a kizárás megsemmisítését, illetve a mérkőzés megismétlését a második menet elejétől, más mérkőzésvezetővel és pontozóbírákkal.

A döntnökök hétfőn tanácskoztak az ügyben, és – a hivatalos megfogalmazás alapján – „a lehető leghamarabb" kihirdetik álláspontjukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik