Siklósi Gergely és Pupp Réka értékelése; Sárosi György ügyvédi vizsgája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.26. 00:38
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

• „A sport ilyen: nyerhetünk, kikaphatunk; nem a másikat kell bántani vagy másban keresni a hibát, ha kikapsz. Én most kikaptam, de elfogadtam – mondta lapunknak Siklósi Gergely, aki a férfi párbajtőr egyéniben – olimpiai újoncként – ezüstérmes lett Tokióban. A világbajnok ugyan aranyat vitt volna haza a japán fővárosból is, de természetesen örül az ezüstnek is. Szerinte így ráadásul „marad motiváció, és nyomhatjuk tovább!” • „A sport ilyen: nyerhetünk, kikaphatunk; nem a másikat kell bántani vagy másban keresni a hibát, ha kikapsz. Én most kikaptam, de elfogadtam – mondta lapunknak Siklósi Gergely, aki a férfi párbajtőr egyéniben – olimpiai újoncként – ezüstérmes lett Tokióban. A világbajnok ugyan aranyat vitt volna haza a japán fővárosból is, de természetesen örül az ezüstnek is. Szerinte így ráadásul „marad motiváció, és nyomhatjuk tovább!”

• Annak is utánajártunk, hol nézte Siklósi családja Gergő meccseit, és az is kiderül, hogy édesanyja milyen finomsággal várja majd haza a fiát.

• Idén volt már harmadik helyen Grand Slamen, Európa-bajnokságon, most majdnem meglett a bronz az olimpián is a cselgáncsozó Pupp Rékának, aki – szintén olimpiai újoncként – az ötödik helyen végzett a nők 52 kilogrammos súlycsoportjában. Az Atomerőmű SE 25 éves dzsúdósa az utánpótlás-világversenyeken maréknyi érmet gyűjtött, vasárnap, a tokiói menetelése során pedig kiejtette a 2016-os olimpia aranyérmesét, a súlycsoport címvédőjét, a Koszovó első ötkarikás aranyát szerző Majlinda Kelmendit, s a broncsatában is csak a riói ezüstérmes, az olasz Odette Giuffrida állította meg. Hogy csalódott-e az ötödik hellyel, arról is beszélt Pupp Réka.

• Nemcsak a Ferencváros, hanem a teljes magyar futball, sőt a magyar sport számára nagyszerű hírt repített világgá a Képes Sport 1941 júliusában: Sárosi György, az NB I gólkirálya ügyvédi vizsgát tett. A nemzet Gyurkája sármos volt, rendkívül intelligens és világklasszis labdarúgó. Ezt a hármat így együtt kevesen mondhatták el magukról, mi több, talán egyedül Sárosi György. Pontosabban: doktor Sárosi György, a Fradival KK-győztes, a válogatottal vb-ezüstérmes és világbajnoki „ezüstcipős” reményteljes ügyvéd. A KS újságírója egy fotóriporterrel együtt otthonában és a hivatalában kereste fel az Üllői út újsütetű ügyvéd urát – minderről Népsport mellékletünkben olvashatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik