Tokió 2020: felépült a koronavírus-fertőzésből Szilágyi Áron legnagyobb riválisa

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 11:15
null
Oh Szang Uk Tokióban is a dobogó tetejére vágyik (Fotó: AFP)
Ismét százszázalékos a koronavírus-fertőzéséből felépült Oh Szang Uk, a dél-koreaiak világranglista-vezető kardozója, így nincs akadálya annak, hogy részt vegyen a tokiói olimpián – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

 

Kim Hjung Rjul dél-koreai szövetségi kapitány szerdán minden kételyt eloszlatott a Yonhap hírügynökségnek a világbajnoki címvédő vívó szereplésével kapcsolatban, egyúttal jelezte, hogy már ismét teljesen egészséges és jó állapotban van a kardcsapat alapembere – írta az MTI.

A 24 éves Oh, aki 2019-ben, a budapesti vb-n egyéniben és csapatban is győzött – előbbiben Szatmári Andrást verve a döntőben, utóbbiban pedig az aranyat a magyarok elleni egytusos sikerrel kiérdemelve –, márciusban betegedett meg.

Az MTI felidézte, a dél-koreaiak – a magyarokhoz hasonlóan – egyéniben és csapatban is a végső győzelemre esélyesek közé tartoznak, utóbbiban sorozatban háromszor nyertek vb-t, és ők az olimpiai címvédők 2012-ből. Oh mellett Gu Bon Gil, Kim Jung Hvan és Kim Jun Ho lép pástra.

Az egyéni verseny szombaton, a csapatküzdelem jövő szerdán lesz.

A magyar színeket az egyéniben kétszeres címvédő Szilágyi Áron, a 2017-ben világbajnok Szatmári András, valamint Decsi Tamás képviseli egyéniben, míg csapatban hármójuk mellett Gémesi Csanád a tartalék.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik