Rg kvalifikációs vk: Pigniczki most lemaradt az olimpiai kvótáról

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 22:56
null
Pigniczki most lemaradt az olimpiai kvótáról, de a várnai Európa-bajnokságon javíthat (Fotó: Földi Imre, archív)
Pigniczki Fanni lemaradt a tokiói olimpiai kvótáról a pesarói kvalifikációs világkupán, de a várnai Európa-bajnokságon javíthat, míg az együttes kéziszercsapat bejutott a vasárnapi döntőbe – írja az MTI.

 

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint az ötkarikás kvóta szempontjából kulcsfontosságú viadal második napján egyéniben a buzogány és a szalag selejtezőit rendezték. Buzogánnyal Pigniczki Fanni 24.050 ponttal a 15. helyen végzett, míg Wiesner Hanna 20.250 ponttal a 40. pozíciót szerezte meg. Ezt követte a szalag kvalifikációja, ahol Pigniczki 19.150-nel a 28., Wiesner pedig 17.950-nel a 36. lett. Összesítésben Pigniczki 87.500 pontjával a 22. helyet ért el, míg Wiesner 77.250 ponttal a 40. pozícióban zárt.

Mindez azt jelenti, hogy Pigniczki az olimpiai kvótáért zajló küzdelemben végül a negyedik lett.

A vk négy állomásból álló versenysorozat volt, ahol a három legjobb összetettben elért helyezés számított; az összesített listáról kihúzták azon országok versenyzőit, amelyek már 2 indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerzett tokiói kvótát. Az MTK Budapest sportolója a harmadik állomás után még a harmadik pozícióban állt.

Pigniczkinek még a júniusi 9-én kezdődő várnai Európa-bajnokságon van lehetősége a kvalifikációra, szintén az egyéni összetett eredmény alapján, ahol a rangsorból kihúzzák a már korábban kvótát szerző nemzetek ritmikus gimnasztikázóit, és így talál gazdára az egyetlen ötkarikás indulási jog a legjobban szereplő, még kvalifikációval nem rendelkező ország versenyzőjének személyében.

„Az olimpiai kvalifikáció második kritériuma véget ért, Fanni a negyedik helyen végzett. Sajnos mind a négy gyakorlatában hibázott, és az a 105 pont, amit megszerzett, most kevésnek bizonyult. Ezen a jövőben javítanunk kell, hogy éles helyzetben megcsináljuk azokat a gyakorlatokat, amelyek edzéskörülmények között mennek. Nincs időnk siránkozni, hiszen nyakunkon az Európa-bajnokság, el kell hinnie mindenkinek, Fanninak, a stábnak, hogy képesek vagyunk rá, és meg tudjuk csinálni. Az együttes kéziszercsapatra nagyon büszkék vagyunk, hatalmas bravúr a döntő, és az összesített 10. hely” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik