nemzetisport.hu
2018.10.27 19:24 Frissítve: 2018.10.27 19:41

WTA-vb: Mentális erő, akarat és felemelt fej kellett a sikerhez – Babos

Mint ismert, a címvédő Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán óriási csatában kiharcolta a helyét a női tenisz-világbajnokság fináléjában: döntő tie-breakben győzték le az Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettőst.

 

– Ennél aligha láthattunk volna izgalmasabb világbajnoki elődöntőt...
– Ez volt az ötödik meccsünk Barty és Vandeweghe ellen, tudtuk, hogy nagyon kemény feladat vár ránk – mondta Babos Tímea a Nemzeti Sportnak. – Amire nagyon büszkék lehetünk, hogy együtt tudtunk dolgozni, igazi csapatként, a nehéz helyzeteket is megoldottuk, ott hagytuk a szívünket a pályán. A végén, 7–6-os hátrány után nagy mentális erő és akarat kellett a győzelemhez, meg az, hogy felemelt fejjel játsszunk.

– A döntő rövidítés végén érezte, hogy önnek kell befejeznie a mérkőzést?
– A tavalyi döntő tapasztalata alapján tudtam, hogy az az egyetlen út, ha meg akarjuk nyerni a pontot. 6–1-ig így is játszottunk, de aztán visszafogottabban folytattuk, meg is fordították az eredményt... Ezt követően valóban ütöttem egy jó röptét, és Kikit is próbáltam erre az útra terelni. Ő még nem élt át ilyen mérkőzést, hiszen ez egy nagyon furcsa formátum, normális szetteket játszunk, de a végén döntő rövidítést rendeznek, szóval speciális helyzet.

– A tavalyi győzelem tapasztalata segíthet a fináléban is? Könnyebb helyzetben van, mint Mladenovic, akinek ez lesz az első világbajnoki fináléja?
– Inkább azt éreztem, hogy a döntő rövidítésben kellett az a rutin, hogy miként kell lejátszani egy ilyen végjátékot. Összességében viszont mindketten nagy versenyeken döntőztünk az idén, Kiki is pályára lépett fontos meccseken, szóval mindketten tudjuk, mi kell a győzelemhez.

– Nézték az elődöntőt? Melyik páros sikerét remélték?
– Néztük, de valószínű volt Krejciková és Siniaková sikere. Játszottunk már ellenük Birminghamben, Siniakovával egyesben is sokszor találkoztunk. A legfontosabb, hogy vasárnap is ugyanúgy küzdjünk és segítsük egymást, mint eddig. Most viszont az a lényeg, hogy kiélvezzük a továbbjutásunkat, hiszen a tenisz ebből a szempontból kegyetlen sportág: itt, Szingapúrban most éjjel háromnegyed egy van, mindketten a pályán vagyunk még, de néhány órával később már vissza kell jönnünk, hogy egy fontos trófeáért harcolhassunk.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZINGAPÚR (7 000 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Barty, Vandeweghe (ausztrál, amerikai, 6.) 6:7 (5–7), 6:3, 10–8
KORÁBBAN
Krejcíková, Siniaková (csehek, 1.)–Hlavácková, Strycová (csehek, 3.) 6:3, 6:2

A DÖNTŐBEN
Krejcíková, Siniaková (csehek, 1.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.