M. M.
2022.10.03 14:24

WTA: Swiatek nem játszik a Billie Jean King-kupán

A zsúfolt versenynaptárra hivatkozva nem játszik a Billie Jean King-kupa glasgow-i döntőjében hazája színeiben a női teniszezők világranglistáját vezető lengyel Iga Swiatek, aki egyben bírálta a nemzetközi szövetség illetékeseit – írja a Magyar Távirati Iroda.

Swiatek nem indul a Billie Jean King–Kupán (Fotó: AFP)

 

A skóciai tornát november 8. és 13. között rendezik 12 csapattal, ugyanakkor – és ezt Swiatek nyomatékosan kijelentette – a WTA-döntőt a texasi Fort Worthben egy nappal korábban fejezik be.

Sokat gondolkoztam ezen, és újra megvitattam a csapatommal, de nem leszek képes játszani a Billie Jean King–kupán Glasgow-ban. Ez elszomorít – írta a lengyel sztár az Instagram-oldalán.

Nagyon sajnálom, mert amikor csak lehetséges, Lengyelországért játszom, és mindig a legjobbamat nyújtom. Megtiszteltetés volt idén Lengyelországban játszani, és reméltem, hogy a szezon végén újra megtehetem ezt" – folytatta.

Swiatek hangsúlyozta azt is: csalódott, hogy a tenisz irányítói nem jutottak megegyezésre olyan alapvető dologban, mint a versenynaptár, így csak egy napot adnak a földgolyó átutazására és ahhoz, hogy megszokják az időzónák közötti különbséget.

A WTA-döntőt a női tornákat irányító WTA rendezi, míg a Billie Jean King-kupát a nemzetközi szövetség, az ITF.

Ez a helyzet nem biztonságos az egészségünkre nézve, és sérüléseket okozhat. Beszélni fogok a WTA-val és az ITF-fel, hogy változtassunk valamit. Ez a helyzet nemcsak a hozzám hasonló játékosok számára nehéz, hanem főleg a sportág rajongóinak." 

A Billie Jean King–kupán 12 női válogatott vesz részt négy csoportban, a csoportokból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe. Lengyelország a D jelű csoportban szerepel Csehországgal és az Egyesült Államokkal.

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.