CSELŐTEI MÁRK
CSELŐTEI MÁRK
2021.09.12 21:48 Frissítve: 2021.09.13 11:55

Medvegyev három szettben legyőzte Djokovicsot, először nyert GS-tornát

Az első helyen kiemelt, világelső szerb Novak Djokovics három szettben (6:4, 6:4, 6:4) kikapott az orosz Danyiil Medvegyevtől az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) férfi egyes versenyének döntőjében. Előbbinek így nem jött össze a naptári Grand Slam, míg utóbbi karrierje során először nyert GS-tornát.

 

Danyiil Medvegyev (jobbra) élete első GS-torna-győzelmét aratta, Novak Djokovicsnak (balra) így nem jött össze a naptári Grand Slam (Fotó: AFP)

 

US OPEN, NEW YORK (57 500 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
DÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 2.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 6:4, 6:4

ÖSSZEFOGLALÓ

Történelmi estére készült előzetesen a világelső, 1. helyen kiemelt Novak Djokovics, hiszen két mérföldkövet is elérhetett volna egy újabb győzelemmel. Először is, megszerezhette volna karrierje 21. GS-tornagyőzelmét, mellyel megelőzte volna az örökranglistán Rafael Nadalt és Roger Federert is. Másodszor összehozhatta volna a naptári Grand Slamet – vagyis, hogy mind a négy nagy tornát megnyeri egy adott naptári év alatt ­–, ami legutóbb Rod Lavernek sikerült 1969-ben. A mérkőzés azonban nagyon nem így alakult, köszönhetően az ellenfélnek, no meg a saját hibáinak.

Az első szett első játékában Danyiil Medvegyev egyből brékelte a szerbet, ráadásul úgy, hogy 40:15-s hátrányból állt fel. A folytatásban Djokovics rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött, önmagához képest szokatlanul ideges volt és sokat járkált fel a hálóhoz. Ezzel szemben az orosz szinte tökéletesen szervált, ellenállhatatlan volt a saját adogatójátékaiban és meg is nyerte a játszmát 6:4-re.

A második szettben Djokovics 2:1-es vezetésnél két bréklabdához jutott, de Medvegyev mindkettőt hárította, majd megnyerte a gémet – erre a szerb mérgében szétverte ütőjét, amiért figyelmeztették is.

Rögtön a következő játékban ismét az orosz brékelte Djokovicsot, aki továbbra is rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött. A szettet ezúttal is 6:4-re húzta be Medvegyev.

A harmadik – mint kiderült, utolsó – játszmában Djokovics azonnal elvesztette saját adogatását, majd ezt megtette a következő lehetőségnél is, míg az orosz továbbra is rendületlen volt a saját szerváinál és 4:0-ra vezetett a szettben. Ezzel még nem volt vége: a közönség régen, vagy talán soha nem látott módon Djokovics mellé állt, ezzel együtt pedig Medvegyev dolgát is megnehezítette.

A szerb világelső ­– játéka javulásának és Medvegyev hibáinak is köszönhetően – feljött egy gémes hátrányba (4:5) ebben a szettben, de az újabb lehetőséget már nem szórakozta el az orosz és 6:4-re megnyerte a játszmát, így pedig a meccset is

Danyiil Medvegyev karrierje során harmadszor jutott be GS-torna döntőjébe és először nyert.

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

Még több
2021.09.22 13:54:54

Tenisz T. B.

Először adott interjút a Wimbledonban Hubert Hurkacz ellen megsérülő

2021.09.20 15:12:30

Tenisz B. D. K.

A 29 éves olasz teniszezőnőnek egyre nagyobb a népszerűsége az Instagramon.

2021.09.13 22:25:14

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Raducanu hovatartozásának egyébként is inkább marketingszempontból lehet jelentősége, miután a szakemberek máris a jövő egyik legfelkapottabb reklámsportolóját látják az új sportcsillagban.

2021.09.13 22:32:17

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Pfujolta, verbálisan a földbe döngölte az egyébként kifejezetten szimpatikus klasszist.

2021.09.12 19:10:47

Tenisz CSELŐTEI MÁRK

A világelső szerb teniszezőnek nem jött össze a naptári Grand Slam, ráadásul Nadalt és Federert sem tudta megelőzni.