US Open: Innentől Djokovics lesz a rosszfiú – McEnroe

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 11:00
null
McEnroe interjúja Djokoviccsal a 2020-as Australian Open után (Fotó: AFP)
A korábbi világelső, hétszeres Grand Slam-tornagyőztes amerikai John McEnroe nem hagyta szó nélkül Novak Djokovics leléptetését az idei US Openen. A 61 esztendős egykori teniszező – akit egész karrierjében élesen kritizálták megnyilvánulásai miatt – úgy gondolja, hogy a szerb teniszező innentől rosszfiúvá válik a rajongók szemében.

John McEnroe a hetvenes-nyolcvanas évek teniszlegendája, aki hét Grand Slam-tornát nyert, köztük négy US Opent. Karrierje során többször is megkapta a rosszfiú minősítést, hiszen rengeteg alkalommal keveredett nézeteltérésbe a játékvezetőkkel és a vonalbírókkal. 1990-ben őt is leléptették egy Australian Openen, miután nekitámadt a játékvezetőnek és a versenybírónak. A vasárnap történtek után úgy gondolja, Djokovics is a rosszfiúk táborát erősíti ezentúl.

A tegnap látottakat a nyomás idézi elő, ami folyamatosan ránehezedik. Ez a jelenet beskatulyázza majd őt a teljes hátralevő karrierjében. Szeretné-e vagy sem, innentől ő lesz a rosszfiú, meglátjuk, hogy megbirkózik-e ezzel. Nem mondom, hogy nem tud felépülni a történtekből, de ezzel a bélyeggel meg kell birkóznia a továbbiakban. Eddig is sokan bírálták a különböző megnyilvánulásai miatt, ezután még többen fogják” – mondta McEnroe

Történelmi rekordokat üldöz – megpróbálja utolérni Rafael Nadalt és Roger Federert, már ami a Grand Slam-tornagyőzelmek számát illeti. Ráadásul fiatalabb is náluk, ezt mindannyian tudjuk. Rengeteg esélye lesz még tornákat nyerni, de ezt most elszalasztotta” – tette hozzá az amerikai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik