Tornagyőzelemmel ünnepelt az új világelső

Vágólapra másolva!
2010.10.11. 16:36
null
Wozniacki nagy csatában győzte le Zvonarjovát (Fotó: Action Images)
Az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki nyerte meg a pekingi női tenisztornát, miután a fináléban három játszmában legyőzte az orosz Vera Zvonarjovát. A friss világranglista-vezető 6:3, 3:6, 6:3-as sikerrel ünnepelte, hogy ő lett a női tenisz történetének 20. világelsője.

Az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki és a másodikként rangsorolt Vera Zvonarjova játszotta a pekingi női tenisztorna döntőjét.

A dán és az orosz teniszező kiegyenlített mérkőzést játszott egymással, végül előbbi nyert. Mindhárom szett 6:3-as eredményt hozott: Wozniacki az elsőt és az utolsót nyerte meg.

A friss világelső dán pályafutása során harmadszor győzte le Zvonarjovát. Az orosz szintén ennyiszer nyert ellene.

Wozniacki a szezonbeli hatodik tornagyőzelmével nyomatékosította, hogy nem véletlenül lett ő a teniszvilág új „királynője". Letaszítva a trónról a sérülés miatt már egy ideje nem teniszező Serena Williamst.

A találkozót elméletileg vasárnap játszották volna, de a heves esőzések miatt csak magyar idő szerint ma délután tudtak egymásnak feszülni a felek. Végül a dán örülhetett, aki számára a negyeddöntőbe jutással vált biztossá, hogy mától ő lesz a női világranglista vezetője.

WTA-TORNA, CHINA OPEN, PEKING (4 500 000 dollár, kemény pálya) 
DÖNTŐ
Wozniacki (dán, 1.)–Zvonarjova (orosz, 2.) 6:3, 3:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik