Tenisz: svájci siker Federer és Serena Williams első meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.01. 15:08
null
Serena Williams és Roger Federer először csapott össze egymással – a svájci örülhetett (Fotó: Twitter)
Svájc legyőzte az Egyesült Államokat a teniszezők Hopman-kupájában, így közel került a továbbjutáshoz, de talán még ennél is érdekesebb, hogy ebben a párharcban csapott össze egymással először Roger Federer és Serena Williams.

 

Serena Williamset és Roger Federert nyugodtan nevezhetjük a teniszvilág történetének két meghatározó játékosának, az egyaránt 37 éves klasszisok összesen 43 Grand Slam-torna-győzelmet arattak egyesben, előbbi 23-mal az Open-éra legjobbja (összességében Margaret Court korábban 24-ig jutott), míg utóbbi 20-szal csúcstartó.

Ehhez képest egészen 2019 első napjáig várni kellett arra, hogy összefussanak a teniszpályán: az ausztráliai Perthben a Hopman-kupában az Egyesült Államok és Svájc csapata mérkőzött meg egymással.

Egyesben nem született meglepetés: Federer 6:4, 6:1-re legyőzte Frances Tiafoe-t, míg S.Williams szetthátrányból fordítva győzött 4:6, 6:4, 6:3-ra Belinda Bencic ellen.

Mindkét világklasszis várta a vegyes párosok mérkőzését, Williams elmondása szerint egy valóra vált álom Federerrel találkozni, a svájci pedig arról beszélt, hogy sokszor gondolkodott már azon, hogy vajon milyen lehet fogadni az amerikai hölgy szerváit, vagy hogy milyen lenne ellene játszani.

Az első szettben mindenesetre egyikük sem rontott, nem úgy Tiafoe 2:2-nél, Federer pedig ezt követően kiszerválta a szettet (2:4).

A második szettben 2:1-es amerikai előnynél Williamsék gyakorlatilag két bréklabdához jutottak (40:40 után csak egy pontot kell nyerni), de mindkét fontos pontot Bencicék nyerték meg, így egyenlítettek. A döntő pontnál a svájciak sem tudtak brékelni, de a saját adogatásukat hozták, így jöhetett a rövidítés. Itt hiába vezettek 2–0-ra az amerikaiak, Federerék fordítottak és megnyerték a meccset és a párharcot is (3:4).

HOPMAN-KUPA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
EGYESÜLT ÁLLAMOK (3.)–SVÁJC (2.) 1:2
Frances Tiafoe–Roger Federer 4:6, 1:6
Serena Williams–Belinda Bencic 4:6, 6:4, 6:3
Serena Williams, Frances Tiafoe–Belinda Bencic, Roger Federer 2:4, 3:4 (3–5)
Az állás: 1. Svájc 2–0, 2. Görögország 1–1 (3:3-as meccsarány), 3. Nagy-Britannia 1–1 (2:4-es meccsarány), 4. Egyesült Államok 0–2


43 egyéni Grand Slam-torna-győzelem egyetlen képen (Fotó: AFP)
43 egyéni Grand Slam-torna-győzelem egyetlen képen (Fotó: AFP)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik