Tenisz: Pegula legyőzte a világelső Swiateket, amerikai előny a United-kupán

Vágólapra másolva!
2023.01.06. 09:39
null
Jessica Pegula legyőzte a világelső Iga Swiateket a United-kupán (Fotó: Getty Images)
Az amerikai válogatott az első nap után 2–0-ra vezet a lengyelek ellen az újonnan életre hívott, Ausztráliában zajló tenisz United-kupa elődöntőjében, Sydneyben.

A párharc első találkozója parádés szereposztásban zajlott, az egyik oldalon ugyanis a világranglista vezetője, Iga Swiatek, a másikon pedig a rangsorban harmadik Jessica Pegula állt.

A meccs váratlan végeredményt hozott, az amerikai játékos simán, mindössze négy játékot vesztve, 71 perc alatt legyőzte a világelsőt, ezzel előnyhöz juttatta csapatát.

A második találkozón Frances Tiafoe papírforma-győzelmet aratott, így az amerikaiak kedvező helyzetből várhatják a szombati folytatást.

A másik elődöntőben az olaszok a görögökkel játszanak. Az első találkozón itt is az esélytelenebbnek tartott teniszező nyert, majd Martina Trevisan sikere után Lorenzo Musetti simán verte a világranglistán 803., mindössze 18 éves Sztefanosz Szakellaridiszt.

A vasárnapig tartó csapatversenyen a párharcok két női és két férfi egyesből, valamint egy vegyes párosból állnak. A körmérkőzéses szakaszt Brisbane-ben, Perthben és Sydneyben rendezték, városonként két csoport küzdelmei zajlottak. Mindegyik helyszínen a két csoportgyőztes játszott az elődöntőért: a lengyelek az olaszokat, az amerikaiak a briteket, a görögök pedig a horvátokat győzték le.

A legjobb négy közé negyedikként a legjobb mutatóval rendelkező vesztesként még az olaszok kerültek be.

A tornán 15 millió dollárt osztanak szét, a győztesek a pénzdíj mellett 500 világranglistaponttal is gazdagodnak a férfi sorozatot szervező ATP és a női versenyeket összefogó WTA rangsorában.

TENISZ
UNITED-KUPA
ELŐDÖNTŐ, SYDNEY

Egyesült Államok–Lengyelország 2–0 – állás az első nap után
Jessica Pegula–Iga Swiatek 6:2, 6:2
Frances Tiafoe–Kacper Zuk 6:3, 6:3

Olaszország–Görögország 2–0 – állás az első nap után
Martina Trevisan–Maria Szakkari 6:3, 6:7 (4–7), 7:5
Lorenzo Musetti–Sztefanosz Szakellaridisz 6:1, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik