Tenisz: 17 éves játékos nyerte meg a bogotái döntőt

Vágólapra másolva!
2019.04.14. 20:25
null
Benoit Paire második tornagyőzelmét aratta (Fotó: AFP, archív)
A francia Benoit Paire nyerte meg a marokkói salakpályás férfi tenisztornát, a vasárnapi döntőben simán jobbnak bizonyult a spanyol Pablo Andújarnál.

 

A tavaly győztes spanyol (a világranglista 70. helyezettje) nem sok ellenállást fejtett ki, háromszor veszítette el szervajátékát, miközben egyszer sem tudta elvenni francia riválisa (69.) adogatógémjét. A finálé 1 óra 5 percig tartott.

Paire hatodszor volt döntős ATP-tornán, és másodszor tudott nyerni, Andújart a negyedik találkozójukon is legyőzte.

ATP 250-ES TORNA, MARRÁKES (586 140 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Paire (francia)–Andújar (spanyol) 6:2, 6:3

A mindössze 17 éves amerikai Amanda Anisimova nyerte meg a bogotái női tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három játszmában kerekedett az ausztrál Astra Sharma fölé. A hatodik helyen kiemelt Anisimova – aki az elbukott első szettben öt szervajátékából csak egyet nyert meg – karrierje első tornagyőzelmét aratta. A mérkőzés 1 óra 44 percig tartott.

WTA-TORNA, BOGOTÁ (250 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Anisimova (amerikai, 6.)–Sharma (ausztrál) 4:6, 6:4, 6:1

Houstonban a norvég Casper Ruud és a chilei Christian Garín jutott a döntőbe. Előbbi az elődöntőben a selejtezőből a főtáblára jutott kolumbiai Daniel Elahi Galánt, utóbbi a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt búcsúztatta.

A 20 esztendős Ruud pályafutása első ATP-torna-döntőjében lesz érdekelt, míg Garín másodszor játszhat trófeáért. A két játékos márciusban Sao Paulóban a négy között találkozott egymással, akkor a dél-amerikai játékos diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy Ruud édesapja ugyancsak profi játékos volt, ezzel Ruudék az első norvég apa-fia páros, amely ATP-torna döntőjében érdekelt. Ruud édesapjának ugyanakkor nem sikerült trófeát nyernie, 1995-ben Bastadban kikapott a fináléban.

ATP 250-ES TORNA, HOUSTON (652 245 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Ruud (norvég)–Galán (kolumbiai) 7:5, 6:2
Garín (chilei)–Querrey (amerikai, 8.) 7:6 (7–2), 6:2

A szlovén Polona Hercog nyerte meg a luganói női tornát, mivel a vasárnapi döntőben három szettben kerekedett a lengyel Iga Swiatek fölé. Hercog harmadik tornagyőzelmét aratta, korábban Bastadban nyert két alkalommal, 2011-ben és 2012-ben.

WTA-TORNA, LUGANO (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Hercog (szlovén)–Swiatek (lengyel) 6:3, 3:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik