Tenisz: négyezer eurót ajánlottak a magyar teniszezőnek, hogy veszítsen

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 12:26
null
Kisgyörgy Gergely szerint az alacsonyabban rangsorolt játékosok könnyen kapnak az alkalmon (Fotó: Zádor Péter/MTSZ, archív)
Elképesztő összeget ajánlottak Kisgyörgy Gergelynek egy 2004-es olaszországi tenisztornán azért, hogy veszítsen – számolt be az esetről a korábbi profi teniszező a Blikknek.

 

„Egy olaszországi versenyen személyesen is megkerestek, és négyezer eurót (másfél millió forint, a szerk) ajánlottak, hogy veszítsek" – kezdte gondolatait a párosban Wimbledonban és az Australian Opnen is főtáblára jutó Kisgyörgy. Hozzátette, az összeg nagyságát jól érzékelteti, hogy azon a tornán a döntőbe jutásért járt hasonló összeg.

„Ez az eset 2004-ben történt, így akkor még nem próbálták meg felkutatni a telefonszámom, hanem a szállodai szobám ajtaján kopogott egy férfi, aki nem fenyegetőzött, nyugodtan és kulturáltan felvázolta a tervét. Megdöbbentem, de természetesen azonnal visszautasítottam" – mondta a Blikknek a korábbi teniszező.

Kisgyörgy Gergely arról is beszélt, sokan nem tudják, de a tenisz az egyik legalulfizetettebb sportág, s bár az élvonalban van 150 olyan játékos, aki megél a sportból, de az alacsonyabban rangsorolt versenyzők anyagi helyzete nem a legfényesebb. „Szűkös anyagi körülmények között kell megtervezniük az egyébként költséges évadot. Sajnos, ezért aztán sokan kapnak az alkalmon."

A Blikk az üggyel kapcsolatban megkereste az ATP-világranglistán korábban 95.-ként jegyzett Noszály Sándort, aki elmondta, az ő idejében még nem létezett ez a jelenség. „Szerencsére edzőként sem tapasztaltam hasonlót. Cikkekből, és egyéb írásokból viszont azt látom, hogy sajnos van sok furcsa eset, amióta a sportfogadás ennyire népszerű lett, és a fogadóirodák kínálatába a kisebb tornák is bekerültek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik