Tenisz: négy év után nyert ismét egyesben tenisztornát Gálfi Dalma

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 10:05
null
Gálfi Dalma hosszú idő után nyert tornát egyesben (Fotó: Dömötör Csaba)
Gálfi Dalma négy év után ismét tornagyőzelemnek örülhetett egyesben, miután három szettben, 5:7, 6:2, 6:4 arányban legyőzte az argentin Paula Ormaecheát a denaini ITF 25-ös salakpályás tenisztorna döntőjében.

A magyar teniszezőnő előbb a francia Maelys Bougrat-t (6:2, 6:3) győzte le az első körben, majd az olasz Dalila Spiterit (3:6, 6:4, 6:3), a francia Margaux Rouvroy-t (6:4, 6:4) és Chloe Paquet-t (6:4, 6:4) is felülmúlta, így bejutott a döntőbe, amelyben az argentin Paula Ormaechea várt rá.

A második helyen kiemelt Gálfi az első játszmát rögtön brékkel kezdte, viszont 2:1-es állásnál ellenfele egyenlíteni tudott, majd 5:5-nél megfordította az állást, saját kezdésből pedig lezárta, és 7:5-re megnyerte a szettet. Ez azonban nem törte meg a magyart, aki a második játszmában 3:2-nél, majd 5:2-nél is elvette ellenfele adogatását, így kiegyenlített.

A döntő szett nem úgy indult Gálfi Dalmának, ahogy eltervezte, hiszen 1:1-nél elveszítette saját kezdését, de egy játékkal később egyenlíteni tudott, hiába volt játéklabdája 3:1-hez Ormaecheának. Ezután mindkét fél hozta az adogatásait, de a magyar teniszezőnő 5:4-es vezetésnél 30–0-ról fordítva, sorozatban négy pontot megnyerve brékelt, így 6:4-re megnyerte a játszmát és a tornát.

Gálfi Dalma négy év után nyert ismét egyesben tenisztornát, jelenleg a WTA-ranglista 241. helyén rangsorolják. Legutóbb a prágai ITF 25-ös versenyen jutott a döntőig, viszont ott két szettben 6:4, 6:2 arányban kikapott a német Jule Niemeiertől.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik