Tenisz: „Meglepett, nagyon magas szinten játszott” – Alcaraz Marozsánról

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.15. 19:13
null
(Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Marozsán Fábián hatalmas meglepetésre két szettben, 6:3, 7:6-ra legyőzte a korábbi és leendő világelső spanyol teniszklasszist, Carlos Alcarazt a római tenisztornán, így bejutott a legjobb 16 közé. Íme, így nyilatkozott Alcaraz a mérkőzés után!

„Nem láttam túl sokat a játékából a mai mérkőzés előtt, de azt néztem, hogy ATP-challengertornákon jó eredményeket ért el. Persze, nagyon meglepett, hihetetlenül magas szinten játszott, biztos vagyok benne, hogy hamarosan odaér a top százba a világranglistán” – mondta Alcaraz.

„Nem tudtam ma a legtöbbet kihozni magamból, egész egyszerűen nem tudtam követni azt a teniszt, amit kitett a pályára. Az egész mérkőzésen egyenletesen erős színvonalú volt a játéka, ezt nagyon-nagyon nehéz ennyi időn keresztül fenntartani. Az utolsó labdáig küzdöttem, de ez most nem volt elég. Megérdemelten nyert Marozsán, és ha így folytatja, nem ez lesz az egyetlen meglepetés, amit okoz” – tette hozzá a klasszis teniszező.

Alcaraz ezt megelőzően sorozatban 12 mérkőzést nyert meg, salakpályán idén 20/1 volt a győzelmi mutatója, csak a Cameron Norrie elleni Rio de Janeiró-i döntőt veszítette el. A brit teniszezőn kívül 2023-ban csupán az olasz Jannik Sinnertől kapott ki – kemény pályán –, így Marozsán lett az idei harmadik legyőzője.

Alcaraz a hivatalos Instagram-oldalán is gratulált Marozsánnak.

„Gratulálok, Marozsán Fábián! Nagyszerű meccs volt, megérdemelten győztél. A végéig harcoltam, de nem volt esélyem. Most ideje pihenni, és a Roland Garrosra koncentrálni.”



Hasonló sikert legutóbb 1983-ban tudhatott magáénak a magyar férfitenisz, akkor Taróczy Balázs Hamburgban legyőzte Ivan Lendlt, aki világelső volt.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (7 705 780 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)

Marozsán Fábián–Carlos Alcaraz (spanyol, 2.) 6:3, 7:6 (7–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik