Tenisz: Bondár és Gálfi is kikapott Karlsruhéban

Vágólapra másolva!
2021.09.10. 12:16
null
Bondár Anna (Fotó: Getty Images)
Bondár Anna három szettben kikapott Maryna Zanevskától a Karlsruhéban zajló salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében. Gálfi Dalma is vereséget szenvedett, ő két szettben kapott ki Martina Trevisantól.

 

Gálfi Dalma–Martina Trevisan

Különleges téttel bírt ez a mérkőzés Gálfi Dalma számára, mert győzelem esetén megelőzhette Babos Tímeát a világranglistán. Babos 2012 óta folyamatosan a legjobb magyar a WTA-rangsorban, tehát a győzelemmel Gálfi kilencéves uralkodásnak vethetett véget.

Az első szett nagyon szorosan alakult Gálfi és Trevisan között, mindketten brékeltek, s végül rövidítés döntött. Ezt a negyedik helyen kiemelt olasz bírta jobban, 7–2-vel behúzta.

A második játszmában, ha nem is sokkal, de megint Trevisan volt a jobb, ezt is behúzta 7:5-tel, így eldőlt, hogy egyelőre Babos Tímea marad a legjobban rangsorolt magyar női teniszező.

Maryna Zanevska–Bondár Anna

Bondár teljes mértékben, gyakorlatilag minden szegmensében uralta az első szettet. Az első és a második szerváiból is Zanevskánál jóval több pontot nyert meg, és háromszor elvéve ellenfele adogatását 6:1-re hozta ezt a játszmát.

A második szett már jóval szorosabban alakult. A hatodik kiemelt belga játékos szervái nagymértékben javultak, viszont így is nagyon kicsi volt a különbség kettejük között. Zanevska 6:4-re nyert, így következhetett a döntő játszma.

A döntős szettet a belga sokkal jobban kezdte, 4:1-re is vezetett már. Bondár visszajött 4:3-ra, majd 5:4-nél újabb bréklabdája volt. Nem tudta kihasználni, Zanevska viszont értékesítette a meccslabdáját, így a belga jutott be az elődöntőbe.

TENISZ, WTA-TORNA, KARLSRUHE (115 ezer dollár, salak pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Martina Trevisan (olasz, 4.)–Gálfi Dalma 7:6 (7–2), 7:5
Maryna Zanevska (belga, 6.)–Bondár Anna 1:6, 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik