Tenisz: Fucsovics Márton meccslabdáról kapott ki Madridban

Vágólapra másolva!
2022.05.01. 13:40
null
Fucsovics Mártonnak meccslabdája is volt Cressy ellen (Fotó: Getty Images)
Nem sikerült főtáblára jutnia a madridi ATP 1000-es salakpályás tenisztornán Fucsovics Mártonnak, hiszen három szettben, 7:6 (7–5), 1:6, 7:6 (8–6) kikapott az amerikai Maxime Cressytől.

 

Nehézkesen indult a mérkőzés mindkét fél számára, azonban Fucsovicsnak 2:1-nél sikerült a saját adogatását semmire hoznia, majd 5:5-nél eljutott a mérkőzés első fogadóelőnyéig, de ezt nem sikerült kihasználnia. Ez meg is bosszulta magát, hiszen a rövidítést 7–5-re a világranglistán 65. helyen rangsorolt Cressy nyerte.

A második szettben Fucsovics összekapta magát, fordulatot váltott, és ellentmondást nem tűrő játékkal 6:1-es eredménnyel a döntő szettre hagyta a találkozó sorsának eldöntését.

A harmadik játszmában a magyar teniszező rögtön az első gémben brékelni tudott úgy, hogy három gémlabdát is hárított, viszont 3:2-es vezetésnél nem hozta a saját kezdését, így ismét fej-fej mellett haladtak a felek. Itt is eljutottak rövidítésig, Cressy kétszer is pontot szerzett Fucsovics szervájánál, de a magyar játékos ezt ledolgozta, és 6–5-nél meccslabdája is volt, innen azonban sorozatban két pontot bukva már az amerikai volt hasonló helyzetben. Végül a magyar játékos saját szervájánál széleset ütött, így 8–6-ra elbukta a rövidítést, ezzel pedig a mérkőzést is.

Az amerikai játékos statisztikai mutatókban nem nőtt ellenfele fölé, azonban fogadóként jókor szerezte pontjait.Az utolsó játszmát figyelembe véve Fucsovics csupán kilenc, míg Cressy 14 pontot bukott szerválóként, ráadásul utóbbi két kettős hibát is ütött.

Érdekesség, hogy Cressynek csupán egy bréklabdája volt az egész mérkőzésen, ez viszont elég volt ahhoz, hogy a döntő szettben kialakult brékhátrányát ledolgozza, és visszajöjjön a találkozóba.

ATP 1000-ES TORNA, MADRID (7 499 290 euró, salak)
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Cressy (amerikai)
Fucsovics 7:6 (7–5), 1:6, 7:6 (8–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik