SZ. R. 2021.05.08 07:01 Frissítve: 2021.05.08 09:36

Tenisz: Elgondolkoztam azon, folytassam-e – Nadal

Rafael Nadal a Telegraph Sportnak adott interjújában mondta el, hogy nagyon nehezen élte meg a versenyek nélküli időszakot, de a visszatérés sem volt könnyű. A klasszis teniszező kezdetben nem tudta magát átadni a tenisznek, a bajbajutottakon való segítés foglalta le.

Rafael Nadal 21. Grand Slam-győzelmére készül ebben az évben. (Fotó: AFP)

 

Nagyon nehéz év volt mindenkinek, és ha nem vagy teljesen arrogáns, akkor elismered, hogy vannak nálad boldogtalanabb emberek. Sokan vannak, akik elvesztették egy-egy családtagjukat, sok ember pedig a munkáját is, vagy a vállalkozását – kezdte gondolatait a spanyol teniszező. – A lezárásokat követően nehezen tudtam továbblépni, és elgondolkoztam, hogy folytassam-e, vagy álljak meg egy picit. Ki is hagytam emiatt az US Opent, ami nehéz, de szükséges döntés volt. Ezután játszottam Rómában és a Roland Garroson is, ahol végre sikeresen szerepelhettem.

 
Zverev először győzte le salakon Nadalt

A spanyol teniszező a Roland Garroson aratott győzelmének köszönhetően elnyerte az Év Sportolója díjat a Laurensnél. Igaz, az elmúlt esztendőt szomorúan élte meg elmondása szerint, de fontos kiemelni, hogy ezzel a sikerrel beérte Roger Federert, és megszerezte 20. Grand Slam-bajnoki címét.

Mindegyik díj különleges, nem? Nem tudom, hogy nekem ez-e a legfontosabb, de az biztos, hogy nem számítottam rá” – mondta a Laurens-díjról Rafael Nadal.

Rafael Nadal arról is beszélt, nem gondolja, hogy a legjobb megoldás volt az, hogy két hónapra leállt az egész teniszélet a múlt évben, hiszen egy ilyen kihagyás után nehéz a legjobb formában visszatérni a pályára. „Reménykedem benne, hogy ennek ellenére sikerült jól kezelnünk ezt a helyzetet.

Nem játszottam sok tornán ebben az évben a mostani madridin, valamint az ausztráliain és a monte-carlóin kívül. Az összes döntésemet a jelenlegi helyzettel összhangban hoztam meg. Elhatároztam, hogy elsősorban a boldogságommal, és nem mással fogok foglalkozni” – mondta az idei versenyekről a korábbi világelső.

Ami a Grand Slam-győzelmeket illeti, Rafael Nadal elmondta, hogy örül a 20. címének, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretné megszerezni a 21.-et is.

„Mindig is nehéz volt, hogy bajnoki címeket szerezzek, de manapság még nehezebb, hiszen már 35 éves vagyok. Nyilván teljesen más, mint ha 25 éves lennél.”

2021.06.13 13:18:28

Tenisz Cs. M.

A szerb teniszező karrierje 19. Grand Slam-tornagyőzelmét aratta, s ez a második Roland Garros-sikere.

2021.06.12 13:39:12

Tenisz H. Á.

A torna történelme során először nyerte meg a női egyest a Csehországból érkező játékos.

2021.06.11 14:29:15

Tenisz H. D.

A világelső szerb több mint négyórás csatát nyert meg • Készülhet a Sztefanosz Cicipasz elleni fináléra.

2021.06.03 23:37:21

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Mennyire számít közszereplőnek a sportoló, milyen kötelezettségei vannak a médiával szemben, mikor tűnhet el, mint az aranyóra, s mikor kell a legkellemetlenebb szituációban is rendelkezésre állnia?

2021.06.02 12:04:21

Tenisz R. B.

A magyar teniszező csak az első szettben tudta tartani a lépést a 27. kiemelt Fabio Fogninival.