Tenisz: Elgondolkoztam azon, folytassam-e – Nadal

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.08. 07:01
null
Rafael Nadal 21. Grand Slam-győzelmére készül ebben az évben. (Fotó: AFP)
Rafael Nadal a Telegraph Sportnak adott interjújában mondta el, hogy nagyon nehezen élte meg a versenyek nélküli időszakot, de a visszatérés sem volt könnyű. A klasszis teniszező kezdetben nem tudta magát átadni a tenisznek, a bajbajutottakon való segítés foglalta le.

 

Nagyon nehéz év volt mindenkinek, és ha nem vagy teljesen arrogáns, akkor elismered, hogy vannak nálad boldogtalanabb emberek. Sokan vannak, akik elvesztették egy-egy családtagjukat, sok ember pedig a munkáját is, vagy a vállalkozását – kezdte gondolatait a spanyol teniszező. – A lezárásokat követően nehezen tudtam továbblépni, és elgondolkoztam, hogy folytassam-e, vagy álljak meg egy picit. Ki is hagytam emiatt az US Opent, ami nehéz, de szükséges döntés volt. Ezután játszottam Rómában és a Roland Garroson is, ahol végre sikeresen szerepelhettem.

A spanyol teniszező a Roland Garroson aratott győzelmének köszönhetően elnyerte az Év Sportolója díjat a Laurensnél. Igaz, az elmúlt esztendőt szomorúan élte meg elmondása szerint, de fontos kiemelni, hogy ezzel a sikerrel beérte Roger Federert, és megszerezte 20. Grand Slam-bajnoki címét.

Mindegyik díj különleges, nem? Nem tudom, hogy nekem ez-e a legfontosabb, de az biztos, hogy nem számítottam rá” – mondta a Laurens-díjról Rafael Nadal.

Rafael Nadal arról is beszélt, nem gondolja, hogy a legjobb megoldás volt az, hogy két hónapra leállt az egész teniszélet a múlt évben, hiszen egy ilyen kihagyás után nehéz a legjobb formában visszatérni a pályára. „Reménykedem benne, hogy ennek ellenére sikerült jól kezelnünk ezt a helyzetet.

Nem játszottam sok tornán ebben az évben a mostani madridin, valamint az ausztráliain és a monte-carlóin kívül. Az összes döntésemet a jelenlegi helyzettel összhangban hoztam meg. Elhatároztam, hogy elsősorban a boldogságommal, és nem mással fogok foglalkozni” – mondta az idei versenyekről a korábbi világelső.

Ami a Grand Slam-győzelmeket illeti, Rafael Nadal elmondta, hogy örül a 20. címének, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretné megszerezni a 21.-et is.

„Mindig is nehéz volt, hogy bajnoki címeket szerezzek, de manapság még nehezebb, hiszen már 35 éves vagyok. Nyilván teljesen más, mint ha 25 éves lennél.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik