Tenisz: Djokovics ügye az ausztrál bíróságon!

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 10:53
Ahogyan arról beszámoltunk, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke úgy döntött, törli a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovics vízumát az Australian Open főtáblájának kezdete előtt három nappal. Az ausztrál szövetségi körzeti bíróság a történtektől függetlenül tárgyalt a klasszis ügyéről, s mint kiderült, Djokovics képviselője fellebbezést nyújtott be. Az ausztrál sajtó arról ír, hogy a szerbnek magyar idő szerint péntek este 22 órakor vissza kell térnie a kiutasítottaknak fenntartott melbourne-i hotelbe, és a következő, szombat hajnalban esedékes tárgyaláson arról lesz szó, hogy vasárnap melyik bíróság hozza meg a végső döntést.

 


A történtektől függetlenül az ausztrál kormány Djokovics ügyvédeivel tárgyalt, akik elérték, hogy a játékos képviselője magyar idő szerint péntek délelőtt 10.45 órától bíróság elé állhasson. A tárgyalást az ausztrál szövetségi bíróság élőben közvetítette a Youtube-csatornáján. Djokovicsék fellebbeztek Hawke döntése ellen:

„Még ma benyújtjuk az indítványt, hogy ne veszítsünk időt. Minden perc drága, mert hétfőn kezdődik a torna”– jelentette ki a sztár egyik jogi képviselője, Nicholas Wood, aki értelmetlennek és túlzottnak nevezte a Hawke által kiadott határozatot. A bíró, Anthony Kelly hétfőn egyszer már kedvező ítéletet hozott Djokovics szempontjából, amikor formai hiba miatt visszaadatta a játékos vízumát.

Az ausztrál sajtó arról ír, hogy Djokovicsnak magyar idő szerint péntek este 22 órakor vissza kell térnie a kiutasítottaknak fenntartott melbourne-i hotelbe – a jogi egyeztetésektől eltekintve, a következő tárgyalásáig biztosan ott kell maradnia, amelyen (szombat hajnalban) arról lesz szó, hogy vasárnap melyik bíróság hozza meg a végső döntést.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik