Tenisz: Del Potro nem találja a helyét visszavonulása óta

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.07. 11:42
null
Del Potro célja a fájdalom nélküli élet (Fotó: AFP)
Juan Martín del Potro, a 2009–es US Open győztese térdsérülése miatt idén februárban vonult vissza a tenisztől, miután a Buenos Aires-i tornán az 1. fordulóban búcsúzott honfitársa, Federico Delbonis ellen.

Az argentínok US Open- és Davis-kupa-győztes sztárja 2018 óta szenvedett térdkalácssérüléssel, és a többszöri műtéti beavatkozás sem segített neki a visszatérésben. Februárban, a Buenos Airesben rendezett 250-es ATP-tornán játszott utoljára, ahol 6:1, 6:3-ra kikapott Federico Delbonistól az 1. fordulóban.

A La Naciónnak nyilatkozva elmondta a hatalmas tenyereséről is híres játékos, hogy nehéznek találja életének jelenlegi időszakát. „Nem voltam felkészülve a következő időszakra, nem tudom, mi következik. Ötletem sincs, hogy mit csinálnak más sportolók visszavonulásukat követően. A rehabilitációra koncentráltam, de Buenos Aires volt a végállomás. Azóta azon gondolkodok, hogy milyen legyen az életem tenisz nélkül. Más dolgok keresésében vagyok.”

Del Potrónak az életminőségéért is sajnos harcolnia kell, ami megannyi sportolónak komoly probléma karrierjük befejezését követően.

„Keresem a kezelést az életminőségem javítására. Elkövettem azt a hibát, hogy kimentem az utcára, ahol az emberek azt kérdezték tőlem, mikor térek vissza, és nem amiatt aggódtak, hogy hogy vagyok. Folyamatosan a közösségi médián voltam, hogy pozitív visszajelzéseket kapjak. Abba kellett hagynom a teniszen való gondolkodást, hogy a saját magam jólétére kezdjek koncentrálni. Nem érdekel, mennyi időbe telik a megoldás megtalálása, jól, fájdalom nélkül akarok élni."

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes Del Potro nem zárta ki, hogy a jövőben edzősködésre adja a fejét, megvan benne a szándék, hogy a fiatalokat segítse, de most mindenképpen a saját egészségére akar koncentrálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik