Tenisz: Balázs Attila újabb kényszerszünetet tart

Vágólapra másolva!
2022.08.08. 17:43
null
Balázs Attila 2024 februárjáig védett a világranglistán (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Újabb kényszerszünetet tart teniszkarrierjében a Davis-kupa-válogatott Balázs Attila – írja az MTI.

A 33 éves játékos hétfőn közösségi oldalán jelentette be döntését.

„Hiszem azt, hogy kemény munka és áldozatok nélkül nincs eredmény, de hogy mindig kifizetődik, azért azt elég nagy túlzásnak és becsapásnak tartom, de persze baromi jól hangzik. Úgy érzem, mindent megtettem azért, hogy sikerüljön a visszatérésem, mégsem jött össze. Igaz, voltak kisebb-nagyobb sikerek és pozitív jelek, de ahhoz a szinthez, amelyhez én visszavágynék, nem volt elég a félig egészséges láb” – fejtette ki.

Balázs Attila közölte, orvosi papírokkal alátámasztva kérelmezte a védett ranglistája befagyasztását az ATP-től, amit a férfi profik szervezete jóvá is hagyott.

„Ezzel időt nyertem magamnak a gyógyulásra, és meg tudom adni az esélyét annak, hogy jövőre talán nem beinjekciózott lábbal és fájdalomcsillapítókkal tele kell a pályára állnom” – fogalmazott a játékos, hozzátéve, 2024. február 5-ig bezárólag tíz versenyre használhatja még fel a korábban, még a 101. pozícióban igényelt védett ranglistáját.

A jelenleg az ATP-rangsor 641. helyén álló Balázs júniusban vívta eddigi utolsó tétmeccsét, amikor három sima játszmában kikapott a spanyol Roberto Bautistától a wimbledoni bajnokság első körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik