Tenisz: Babos Tímea koronavírusos, vége a charlestoni versenyének

H. Á./K. T. I.H. Á./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 15:51
null
Babos Tímea a jelek szerint elkapta a koronavírust (Fotó: Getty Images, archív)
„Nem értem hogyan, mikor és miért történt, de ez most már nem is lényeges” – írta Babos Tímea a hivatalos Instagram-oldalán, miután két egymást követő koronavírustesztje is pozitív lett. A teniszezőnő tíznapos karanténba került a charlestoni WTA-verseny helyszínén, a helyzet egyetlen pozitívumaként pedig csak azt tudta kiemelni, minimális fej- és torokfájás mellett más tünete nincs.

Hiába jutott a legjobb nyolc közé Babos Tímea a Charlestonban zajló WTA-torna párosversenyében az orosz Veronyika Kugyermetova oldalán, mégsem folytathatja a küzdelmet, mert pozitív lett a legutóbbi koronavírustesztje, így automatikusan kizárják a tornáról és tíz nap karantén vár rá.

A hírt az egyéni világranglistán 106. helyen álló teniszezőnő az Instagram-oldalán jelentette be csütörtökön délután.

„Nem értem hogyan, mikor és miért történt, de ez most már nem is lényeges – írta Babos, felelevenítve, hogy múlt héten Miamiban és a jelenlegi tornán is folyamatosan tesztelték, és mindvégig betartotta a buborékra vonatkozó szabályokat. – Ami fontos, hogy nagyon minimális, szinte semmi tünetem nincsen. Fáj a fejem és a torkom picit, illetve egy napig éreztem az izmaim fáradékonyságát, de ezt érthetőnek találtam, hiszen sokat készültem az idei első salakpályás versenyemre. Lejátszottam egy egyéni és egy párosmeccset is, edzettem mellette, igazából csináltam a dolgom maximum erőbedobással, mint mindig.”

Hozzátette, edzője azóta már két újabb negatív tesztet is adott, így ő nem ragadt kinn a versenyhelyszínen. Babos, most abban reménykedik, állapota később sem romlik, illetve, hogy hotelszobájába kaphat legalább egy szobakerékpárt, hogy azzal próbálja meg szinten tartani a fizikumát.

„Továbbra is egyértelműen azt mondom, hogy az egészség az első és legfontosabb, és nagyon remélem, hogy nem lesznek tüneteim a következő napokban sem” – tekintett előre Babos Tímea.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik