Tenisz: a Garros bajnoka először nyert tornát a hazájában

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.18. 14:41
null
Barbora Krejcíková újabb tornát nyert a Roland Garros után (Fotó: WTA/Livesport Prague Open)
Barbora Krejcíková két sima játszmában, 6:2, 6:0-ra legyőzte honfitársát, a hozzá hasonlóan cseh Tereza Martincovát a prágai kemény pályás női tenisztorna döntőjében, így a Roland Garros után újabb versenyt nyert meg. A lausanne-i viadalon a szlovén Tamara Zidansek, Budapesten a kazah Julija Putyinceva diadalmaskodott.

 

A finálé első három játékából kettőt az első WTA-döntőjében pályára lépő Martincová nyert meg – ő vezetett 2:1-re –, utána azonban Krejcíková sorozatban 11 gémet húzott be. A mérkőzés mindössze 65 percig tartott.

A párizsi Grand Slam-verseny 25 éves bajnoka vesztett játszma nélkül nyerte meg a prágai viadalt, s pályafutása három tornagyőzelméből ez volt az első hazai környezetben.

WTA-TORNA, PRÁGA (235 238 dollár, kemény)
DÖNTŐ

Krejcíková (cseh, 2.)–Martincová (cseh, 8.) 6:2, 6:0


A lausanne-i tornát a Roland Garroson elődöntős Tamara Zidansek nyerte meg. Az első helyen kiemelt szlovén hölgy a viadal vasárnapi döntőjében szetthátrányból győzte le a francia Clara Burelt. A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott.

A 23 éves Zidansek karrierje során harmadszor jutott WTA-tornán döntőbe – idén másodszor –, és először tudott ott nyerni.


WTA-TORNA, LAUSANNE (235 238 dollár, salak)
DÖNTŐ

Zidansek (szlovén, 1.)–Burel (francia) 4:6, 7:6 (7–5), 6:1

Julija Putyinceva két játszmában, 6:4, 6:0-ra legyőzte az ukrán Anhelina Kalinyinát a budapesti torna vasárnapi döntőjében. A 26 éves kazah hölgy, aki első kiemeltként vett részt a Budapest Grand Prix-n és az elődöntőben Gálfi Dalmát búcsúztatta, a 2019-es nürnbergi verseny megnyerése után másodszor diadalmaskodott WTA-tornán.

Kalinyina a második játszmában csak hét pontot nyert meg.

A döntő 70 percig tartott.


WTA-TORNA, BUDAPEST (235 238 dollár, salak)
DÖNTŐ

Putyinceva (kazah, 1.)–Kalinyina (ukrán) 6:4, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik