Tenisz: a kapitány bízik Fucsovics és Balázs jó szereplésében

Vágólapra másolva!
2021.01.27. 15:40
Köves Gábor, a magyar Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya szerint Fucsovics Márton és Balázs Attila remek edzőpartnerekkel készül a február 8-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra – számolt be róla az MTI.
Köves Gábor (balra) szerint Balázs egy jó sorsolással meccset is nyerhet Melbourne-ben (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)

„A srácok karanténban vannak, és napi öt órát tölthetnek a szállodán kívül, azaz mindkettejüknek lehetőségük volt egyazon partnerrel edzeni – nyilatkozta szerdán az M4 Sport Sporthíradójában. – Attila a világranglistán 32. francia Hugo Humbert-rel gyakorol, míg Marci a 71. helyen álló olasz Stefano Travagliával edz. Attila korábban végez majd a kötelező kéthetes karanténnal, mert tudtommal két nappal Marci előtt érkezett meg Ausztráliába.”

Ami a folytatást illeti, a kapitány közölte, hogy a jövő héten két ATP-tornát rendeznek felvezetésként Melbourne-ben. Mivel Fucsovics és Balázs nem ugyanazon a versenyen indul, ott még nem tudnak párosozni, viszont az Australian Openen utolsóként felkerültek a főtáblára, így ott biztosan rajthoz állnak párosban.

A kilátásokról Köves Gábor azt mondta: „Attila először lesz ott az Australian Open főtábláján. Ő eddig inkább salakon ért el jobb eredményeket, ezzel együtt jó sorsolással bízom benne, hogy tud nyerni mérkőzést vagy mérkőzéseket. Marcinak az lehet a célja, hogy megismételje azt a bravúrt, amelyet már kétszer is véghezvitt Ausztráliában, vagyis azt, hogy három kört ment. Bizakodó vagyok mindkettejüket illetően” – tette hozzá.

A melbourne-i Grand Slam-tornán harmadik magyarként Babos Tímea vesz részt, aki párosban címvédőként indul a francia Kristina Mladenovic oldalán.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik