Tenisz: A döntő utáni este egészen más lesz, mint tavaly – Babos Tímea

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2018.10.28. 15:51
null
A páros jövőre is együtt folytatja (Fotó: MTI)
A világbajnoki címvédő magyar teniszező bejelentette, a következő szezonban is Kristina Mladenoviccsal folytatja – Babos Tímea üzent Lőrincz Tamás birkózónak.

– Babos Tímea megvédte világbajnoki címét a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb sportágában. Fel lehet ezt fogni ilyen rövid idő alatt?
– Nem igazán, pláne, hogy még az a rövid idő sem volt rá. A döntő után két órán keresztül zajlottak a kötelező programok, médiaesemények, találkoztunk a szurkolókkal, s azóta folyamatosan csörög a telefonom. Miután a világbajnokság az idén volt utoljára Szingapúrban, több a teendőnk, de ilyenkor persze minden ilyesminek örül az ember – felelte a Nemzeti Sportnak Babos Tímea.

– Milyen volt a finálé? Úgy tűnt, szinte végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak.
– Sokat dolgoztunk az edzéseken azért, hogy kijavítsuk a gyengeségeinket. Boldog vagyok, hogy ilyen jó teniszt mutattunk be, csak így lehet megnyerni egy világbajnokságot. Elmondhatatlanul örülök, tavaly én voltam az első magyar világbajnok teniszező, most én vagyok az első magyar világbajnoki címvédő.

– Az igazán fontos pontoknál szinte felváltva hoztak jó döntéseket.
– A párosnak az a trükkös része, hogy van, amikor az egyikünk jó és a másik hibázik többet, meg persze fordítva. Most viszont mindkettőnknek egyszerre volt rosszabb időszaka, de többnyire mindketten jól játszottunk, ennek köszönhetően nyertük meg az első játszmát például. Nyilván könnyebbség, ha a páros mindkét tagja jól teljesít.

– A végén mi járt a fejében? Két mérkőzéslabdájuk volt, amikor Mladenovic kettős hibát ütött, aztán az első szervája sem sikerült, ön viszont nem tehetett semmit, neki kellett átütnie a labdát a hálón.
– Kiki nagyon ideges volt a végén, ez igaz. A kettős hiba után azt mondta, középre szervál, de az izgalom miatt végül kifelé ütötte a labdát, ami engem teljesen meglepett. Ilyenkor fontos a páros másik tagja, próbáltam neki segíteni, az egész játék alatt amit tudtam, röptéztem. Az utolsó pont előtt azt beszéltük meg, hogy nyomást helyezünk rájuk, ezért jött fel Kiki a hálóhoz, félig blöffként. Nem volt szép pont, ám mindegy, ha csúnyán fejeződik be egy labdamenet, de mi vagyunk a világbajnokok.

– Tavaly a cseh Andrea Hlaváckovával ünnepelt, akivel a pályán kívül nem volt jó a viszonyuk. Más a legjobb barátnőjével nyerni?
– Persze, különlegesebb. Tavaly azonnal utaztam haza, most viszont itt maradunk Szingapúrban, ráadásul először van velem a családom is, ami sokat jelent nekem, szóval a döntő utáni este egészen más lesz, mint tavaly.

– Legutóbb a győzelem után jelentette be, hogy a következő szezonban mással párosozik. Most mi a helyzet?
– Nem kérdés, Kikivel folytatjuk.

– Az első világbajnoki trófea megszerzését követően egy cipővel jutalmazta meg magát. Az idén mi a terv?
– Hú, még eszembe sem jutott ez, mert amióta lejöttünk a pályáról, egyetlen perc nyugalmam sem volt. Egyelőre talán az a legnagyobb jutalom, hogy a családommal és Kikiékkel töltök egy extra napot Szingapúrban, szeretném kiélvezni ezt a csodás sikert.

– Az év végi világelsőség tíz pont híján nem lett meg. Számít ez bármit ilyenkor?
– Szerintem Krejcíková és Siniaková megérdemelten lett világelső, két Grand Slam-tornát nyertek az idén. De a világbajnokságon a trófea megszerzése volt a fontos, nem a világelsőség.

– Hogyan tovább?
– Hétfőn a WTA hivatalos fotózásán veszünk részt, aztán elutazom nyaralni egy hétre, amit a hosszú szezon után természetesen alig várok. Az alapozást november közepén kezdem el, addig szeretnék minél több időt a családommal, a szeretteimmel tölteni az otthonomban, hogy kellő energiával töltődjek fel a következő szezonra. Végül, azt még szeretném elmondani, hogy nagyon bízom benne, vasárnap két világbajnokot ünnepelhet Magyarország, Szingapúrból is sok sikert kívánok Lőrincz Tamásnak a döntőjéhez!

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZINGAPÚR (7 000 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ
Krejcíková, Siniaková (csehek, 1.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 4:6, 5:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik