Szenzáció! Arn nyerte az aucklandi WTA-tornát

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 06:51
null
Arn Gréta a megérdemelt aucklandi serleggel (Fotó: wtatour.com)
Szenzáció! Arn Gréta – egyhuzamban a negyedik meccsén is kiemeltet legyőzve – megnyerte az aucklandi WTA-tornát. A pályafutása második WTA-trófeáját begyűjtő (2007-ben Estorilban diadalmaskodott) magyar teniszező a döntőben 6:3, 6:3-ra múlta felül a címvédő belga Yanina Wickmayert (23. a világranglistán). Arn a jövő heti világranglistán a jelenlegi 88.-ról várhatóan az 58. helyig vitorlázik majd előre. 

A helyi konferanszié által egyszerűen „óriásölőként" bemutatott Arn Gréta hamar bizonyította, hogy az utolsó aucklandi mérkőzésén is szeretne megfelelni a hízelgő jelzőnek.

A meccs elején magabiztosan hozta az adogatásait, majd az első adandó alkalommal, 2:2-nél elvette riválisáét, miután Wickmayer kettős hibát ütött az első bréklabdánál. És ez döntő volt a játszma szempontjából, a magyar teniszező ugyanis rendkívül stabilan ütött az alapvonalról, és őrületbe kergette ellenfelét hosszú, vonal környékén földet érő fonákjaival.

Ráadásul 5:3-as vezetésnél újra bréklabdákhoz jutott, amelyek közül a másodikat kihasználta egy tenyeres röptéből ütött átemeléssel (!), így harminckét perc alatt övé lett az első játszma mellett a közönségdíj is. 

 ARN GRÉTA NÉVJEGYE
Születési hely és idő: Budapest, 1979. április 13.
Állampolgársága: magyar, német (2008. január 1. óta versenyez magyar színekben)
Lakhelye: Budapest, Róma
Magassága: 180 cm
Súlya: 68 kg
Ütőfogása: jobbkezes, kétkezes fonákkal
Edzője: Vittorio Magnelli
Profinak állt: 1997-ben
WTA-tornagyőzelmei: Estoril (2007), Auckland (2011)
Legjobb világranglista-helyezése: 81. (2002. július 22-én)
Jelenlegi világranglista-helyezése: 88.
Profi mérlege: 388 győzelem, 271 vereség
Eddigi pénzdíja: 587.555 dollár

Aztán a második szett elején először juthatott bréklabdákhoz Wickmayer, azonban Arn 0:0-s és 1:1-es állásnál is tökéletesen koncentrált, így a belga heves hisztiktől kísérve konstatálhatta: ezúttal sem sikerült elvennie ellenfele adogatását. Hát még akkor milyen ideges volt, amikor a magyar teniszező  3:2-es vezetésénél kihasználta a saját hasonló lehetőségét. Arn egy és negyed óra játék után jutott először meccslabdához, amelyet azonban Wickmayer még egy pontos szerva utáni lecsapással hárított, majd megnyerte az adogatását, így Arnnak ki kellett szerválnia a mérkőzést.

A második mérkőzéslabdájánál, a nagy siker kapujában kicsit megremegett a keze és kettős hibát ütött, harmadszorra azonban már nem hibázott.

A végig pókerarccal játszó Arn Wickmayer elrontott tenyerese után térdre borult és másodpercekig élvezte a helyiek tapsviharát. Élete talán legnagyobb sikerét aratta, és bebizonyította, hogy a top ötven sincs számára már annyira messze. Ezt jövő héttől a világranglista-helyezése is bizonyítja majd, ugyanis a jelenlegi 88.-ról várhatóan az 58. hely környékéig jön majd előre.

„Én már harmincegy éves vagyok, te még csak huszonegy. Még rengeteg időd van arra, hogy sikereket érj el. Nekem elhiheted” – próbálta viccesen jobb kedvre deríteni a találkozó után Arn a vigasztalhatatlan Wickmayert.

„Hihetetlen, hogy sikerült megnyernem a tornát, még mindig nem tudom felfogni. Arra számítottam, hogy Wickmayer ennél fáradtabb lesz valamivel, de szerencsére jól ment a játék, úgyhogy így is győzni tudtam. A második mérkőzéslabdámnál megremegett a kezem, azért ütöttem kettős hibát. Utána viszont nevettem egyet és teljesen feloldódtam, majd megnyertem a meccset" – számolt be Arn a történtekről a Nemzeti Sportnak. 

ARN GRÉTA TORNAGYŐZTES!
 

 

WTA-TORNA, ASB CLASSIC, AUCKLAND (220 000 dollár, kemény pálya) 
EGYES, DÖNTŐ
Arn (magyar)–Wickmayer (belga, 2.) 6:3, 6:3 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik