Sorozatban harmadszor próbálhatja meg Nadal

Vágólapra másolva!
2010.09.10. 09:51
null
Nadal erődemonstrációt tartott (Fotók: Reuters)
Rafael Nadal bejutott a legjobb négy közé az US Open férfi egyes versenyében, miután a negyeddöntőben három szettben legyőzte honfitársát, a spanyol Fernando Verdascót. A világelső az elődöntőben a Stanislas Wawrinkát hatalmas csatában megverő orosz Mihail Juzsnijjal találkozik. A másik ágon Roger Federer Novak Djokovics ellen játszik.

Rafael Nadal egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy elmondhassa magáról: minden Grand Slam-tornán diadalmaskodott. A spanyol világelső – amúgy igen túlterhelt – vitrinjéből már csak egy US Open-trófea hiányzik.

A spanyol teniszező az US Open negyeddöntőjében honfitársát, Fernando Verdascót gyűrte le három szettben, ami után két győzelemre került a hőn áhított sikertől.

Charlize Theron a helyszínen láthatta Nadal győzelmét
Charlize Theron a helyszínen láthatta Nadal győzelmét

„Nagyon fontos győzelem volt. Remek érzés sorozatban háromszor elődöntőbe jutni az egyik legfontosabb versenyen. Sőt! Jelen esetben számomra talán ez a legfontosabb verseny" – világított rá a mérkőzés után Nadal, hogy mennyire szeretne végre győzni az US Openen.

Bár Nadal sorozatban harmadszor jutott az elődöntőbe az US Openen, egy lépcsőfokkal feljebb még nem sikerült lépnie. Két évvel ezelőtt a brit Andy Murray, tavaly pedig az argentin Juan Martín Del Potro parancsolt megállj a spanyolnak.

Az összesen kilencedik Grand Slam-tornagyőzelmére készülő Nadal az idén már nyert Wimbledonban és a Roland Garroson, sorozatban három GS-tornagyőzelemmel pedig csak Roger Federer, Pete Sampras és Rod Laver büszkélkedhet az Open-érában. Ehhez az illusztris társasághoz is csatlakozhat a világelső.

Nadal a döntőbe jutást Mihail Juzsnij ellen vívhatja ki. A spanyol esélyeit nagyban növeli, hogy a pályafutása során másodszor GS-elődöntőbe jutó orosz négyórás küzdelemben győzte le Stanislas Wawrinkát a negyeddöntőben, így minden bizonnyal jóval fáradtabb lesz, mint a spanyol.

US OPEN, NEW YORK (22 668 000 dollár, kemény pálya) 
NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Verdasco (spanyol, 8.) 7:5, 6:3, 6:4
Juzsnij (orosz, 12.)–Wawrinka (svájci, 25.) 3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3
MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Djokovics (szerb, 3.)–Monfils (francia, 17.) 7:6, 6:1, 6:2
Federer (svájci, 2.)–Söderling (svéd, 5.) 6:4, 6:4, 7:5
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Juzsnij (orosz, 12.)
Djokovics (szerb, 3.)–Federer (svájci, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik