Roland Garros: Piros és Jani sem jutott fel a főtáblára

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 11:53
null
Piros Zsombor nem jutott fel a főtáblára Párizsban (Fotó: Twitter/Roland Garros – archív)
Piros Zsombor és Jani Réka sem jutott fel a Roland Garros főtáblájára. Férfijátékosunk a portugál Nuno Borgestől (6:3, 2:6, 1:6), míg női versenyzőnk a szerb Alekszandra Krunicstól (5:7, 2:6) kapott ki a francia nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének 3. fordulójában.

 

Piros Zsombor két remek győzelemmel kezdett a Roland Garros selejtezőjében, előbb a korábbi Grand Slam-elődöntős Sam Querreyt (6:2, 6:2), majd a fehérorosz Jegor Geraszimovot (6:4, 6:4) győzte le két játszmában. A 22 éves, a világranglistán jelenleg 189. magyar fiúra a kvalifikáció harmadik körében a portugál Nuno Borges várt, akit a karriercsúcsot jelentő 126. helyen jegyeznek az ATP rangsorában ettől a héttől.

Piros jól kezdett, elvette a portugál játékos első két adogatását (3:1), és fogadóként már 5:2-nél eljutott két szettlabdáig, ám azokkal nem élt, így a következő gémben adogatóként fejezte be az első játszmát (6:3). A második szettben már sokkal inkább érződött a tét a játékosokon, többször is kitörtek belőlük az érzelmek egy-egy labdamenetet követően – 2:2 után Borges átvette az irányítást, és sorozatban megnyert négy gémmel egyenlített (2:6).

A döntő szett harmadik játéka után (1:2) Piros jobb vállát ápolni kellett, ám a kezelések sajnos nem tették meg a hatásukat, a végjátékhoz közeledve a magyar teniszező már csak szenvedett. Honfitársunk 1:3-nál még eljutott négy bréklabdáig, de azokat Borges hárította, és utána már nem engedett játékot Pirosnak (1:6).

A találkozó 1 óra 45 percig tartott.

Piros abban még reménykedhet, hogy szerencsés vesztesként felkerül a főtáblára, de kérdés, egészségügyileg lesz-e olyan állapotban, hogy tudja vállalni a szereplést.

Alekszandra Krunics magabiztosan nyert Jani Réka ellen (Fotó: Twitter/Roland Garros – archív)
Alekszandra Krunics magabiztosan nyert Jani Réka ellen (Fotó: Twitter/Roland Garros – archív)

Nem jutott fel a főtáblára Jani Réka sem, aki a világranglista 117. helyezettjétől, a 2019 szeptemberében még top 40-esként számon tartott Alekszandra Krunicstól kapott ki két szettben a selejtező harmadik fordulójában. A magyar hölgy az első játszmában 5:5-ig tudta tartani a lépést Kruniccsal, utána viszont a mérkőzés hátralévő részében már csak egyszer tudta hozni a szerváját, és valamivel kevesebb mint másfél órás meccsen alulmaradt szerb riválisával szemben (5:7, 2:6).

A Roland Garros főtábláján így a felnőttek között öt magyar versenyzőnek drukkolhatunk: a férfiaknál Fucsovics Mártonnak és Balázs Attilának, a nőknél Bondár Annának, Gálfi Dalmának és Udvardy Pannának.

A főtábla sorsolását csütörtökön 19 órától készítik el.

ROLAND GARROS
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

FÉRFI EGYES
Borges (portugál, 20.)–Piros (magyar) 3:6, 6:2, 6:1
NŐI EGYES

Krunics (szerb, 13.)–Jani (magyar, 20.) 7:5, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik