Roland Garros: Fucsovics akár meg is verheti Djokovicsot

MIHÁLYI PETRAMIHÁLYI PETRA
Vágólapra másolva!
2023.05.30. 09:15
null
Legmagasabban rangsorolt férfi teniszezőnkre, Fucsovics Mártonra nagy feladat vár szerdán (Fotó: Reuters)
Szerdán a Roland Garroson karrierje ötödik lehetőségét kapja Fucsovics Márton, hogy legyőzze Novak Djokovicsot – ekkora esélye talán sosem volt még a diadalra.

 

Ismét itt a lehetőség, hogy Fucsovics Márton legyőzze a nagy hármas egyik tagját, ugyanis a szabadkártyás francia Hugo Grenier vasárnapi legyőzése után szerdán Novak Djokoviccsal csap össze a Roland Garros második körében. Rafael Nadal ellen sosem lépett még pályára legmagasabban rangsorolt férfi teniszezőnk, Roger Federerrel háromszor mérkőzött meg, és mindhárom alkalommal kikapott.

Először a 2018-as Australian Openen három, majd egy évvel később a dubai ATP 500-as tornán két játszmában. Utolsó meccsükön, 2020-ban az év első majortornáján végre szettet lopott a svájci klasszistól (az elsőt nyerte meg), utána azonban a 20-szoros Grand Slam-bajnok könnyedén hozta a kötelezőt.

Novak Djokovicsot viszont többször is majdnem megtréfálta a világranglistán 83. magyar: először a 2018-as US Open első fordulójában, amikor a második szettben felülmúlta a szerbek ötszörös világbajnokát. A meccs végére elfogyott az akkor 26 éves nyíregyházi teniszező, és kapott egy 6:0-t, de azért jelezte, nem ijedt meg riválisa nevétől. 2019-ben a dohai 500-as viadalon is a második játszma lett az övé, ám 2021-es wimbledoni menetelésének három sima szettben vetett véget Djokovics a negyeddöntőben. Még ugyanebben az évben visszavághatott volna a belgrádi klasszisnak, a legjobb 32 között találkoztak a párizsi mestertornán, de ezúttal is csak egy játszmára futotta Fucsovics erejéből.

Akkora lehetőség azonban, mint a szerdai, talán sosem adódott még, ugyanis az immár 22 Grand Slam-trófeával büszkélkedő szerb nincs kirobbanó formában, és egyébként is salakon játszik a leggyengébben.

S mivel Federer visszavonult, és Nadal pályafutásának napjai is meg vannak számlálva, nem sok lehetősége lesz Fucsovicsnak, hogy ekkora skalpot gyűjtsön be. Ugyanakkor Djokovics a 23. majortorna-győzelmére hajt, ami egyedüli rekorderré tenné, megelőzve spanyol riválisát, aki egészségügyi állapota miatt nincs ott kedvenc tornáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik