Roland Garros: Nadal és Murray készülhet az egymás elleni elődöntőre

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.04. 18:14
null
Simona Halep így örült Szvetlana Kuznyecova legyőzésének a Roland Garros negyeddöntőjében (Fotók: Reuters)
Babos Tímea az amerikai Eric Butorac oldalán 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett a Roland Garroson a vegyes párosok elődöntőjében a Julia Görges, Nenad Zimonjics német, szerb kettőstől. Női egyesben az alsó ágon Simona Halep és Andrea Petkovic játssza az elődöntőt. A férfiaknál érvényesült a papírforma, Rafael Nadal négy játszmában nyert David Ferrer ellen, míg Andy Murray ötszettes csatában ejtette ki Gaël Monfilst.

 

A párosspecialista Zimonjics vegyes párosban négyszeres Grand Slam-győztesnek mondhatja magát – az Australian Openen és a Roland Garroson is kétszer diadalmaskodott –, most pedig egy lépésre került az ötödik sikertől. Görgesszel nyolcadik kiemeltként indultak, és az elődöntőben egyértelműen Babosék fölé nőttek, az első játszmát 23, a másodikat 29 perc alatt nyerték meg.

Magyar játékos az elmúlt években két alkalommal vívott Grand Slam-elődöntőt: Szávay Ágnes és a cseh Vladimira Uhlirová a 2007-es US Openen jutott a négy közé, Mandula Petra pedig 2003-ban az Australian Openen szintén női párosban játszott a fináléért a svájci Emmanuelle Gagliardi oldalán.

Vegyes párosban még nem volt magyar döntős GS-versenyen. Korábban két alkalommal játszott magyar játékos GS-elődöntőt: 1947-ben Körmöczy Zsuzsa és Asbóth József a Roland Garroson, valamint Temesvári Andrea 1983-ban Wimbledonban az amerikai Charles Strode oldalán.

Babos Tímea legközelebb már füvön lép pályára, a 710 000 dollár összdíjazású birminghami versenyen. Az Aegon Classicon csak egyesben szerepel.

Andrea Petkovic alig hitte el, hogy Sara Errani búcsúztatásával elődöntős egy Grand Slam-tornán
Andrea Petkovic alig hitte el, hogy Sara Errani búcsúztatásával elődöntős egy Grand Slam-tornán

A női egyes két szerdai mérkőzése is 6:2, 6:2-es eredménnyel zárult. Simona Halep és Andrea Petkovic is először jutott elődöntőbe Grand Slam-tornán, a fináléért egymás ellen küzdenek meg. A román Halep a 2009-es Garros-bajnok Szvetlana Kuznyecovát verte meg a negyeddöntőben, míg a súlyos sérülések után újra magára találó német Petkovic a tavalyelőtti döntős Sara Erranit búcsúztatta.

Richard Virenque (középen), a franciák korábbi kerékpáros hegyimenője is megnézte a Petkovic–Errani meccset
Richard Virenque (középen), a franciák korábbi kerékpáros hegyimenője is megnézte a Petkovic–Errani meccset

A kora délutáni esőzés miatt a két férfi egyes mérkőzés viszonylag későn kezdődött el, és négy, illetve öt szettig tartott, ám mindkettőt be tudták még fejezni. Csakúgy, mint a tavalyi döntőben, Rafael Nadal ezúttal is legyőzte honfitársát, David Ferrert. Utóbbi egy szettet vesztett a negyeddöntőig vezető úton, míg Nadal egyet sem. A címvédő világelső búcsút inthetett makulátlan mérlegének, mivel a nyitó játszma 6:4-gyel Ferreré lett, ám ezután lehengerlő játékkal megfordította a meccset. A harmadik és negyedik szettben egy játék jutott Ferrernek.

Nadal sorozatban a 33. mérkőzését nyerte meg a Roland Garroson, ahol kilencedik alkalommal játszhat elődöntőt. Márpedig eddig mindig az övé lett a végső győztesnek járó trófea, ha eljutott a legjobb négyig – 2009-ben Robin Söderling a 4. fordulóban verte meg, azóta is ez Nadal egyetlen veresége a párizsi Grand Slam-versenyen.

Érdekes mérkőzést játszott egymással Andy Murray és Gaël Monfils. A 7. helyen kiemelt skót a Fernando Verdasco ellen mutatott magabiztos játékkal kétszettes előnyre tett szert, Monfils azonban összeszedte magát, és a közönség nagy örömére kiegyenlített. A francia happy end mégis elmaradt, a döntő játszmában ugyanis Murray hengerelt, 6:0-ra nyerte meg, így készülhet Nadal ellen.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (25 018 000 euró, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Ferrer (spanyol, 5.) 4:6, 6:4, 6:0, 6:1
Murray (brit, 7.)–Monfils (francia, 23.) 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 7.)
Gulbis (lett, 18.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Halep (román, 4.)–Kuznyecova (orosz, 27.) 6:2, 6:2
Petkovic (német, 28.)–Errani (olasz, 10.) 6:2, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sarapova (orosz, 7.)–Bouchard (kanadai, 18.)
Halep (román, 4.)–Petkovic (német, 28.)

VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Görges, Zimonjics (német, szerb, 8.)–Babos, Butorac (magyar, amerikai) 6:2, 6:2
Grönefeld, Rojer (német, holland)–Svedova, Soares (kazah, brazil, 3.) 3:6, 7:6, 10–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik