Képek: Wimbledon mellett, iszonyú helyre börtönözték be Boris Beckert

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.03. 16:00
null
<strong>Becker</strong> Anglia egyik legkeményebb börtönébe került (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a németek korábbi világelső teniszezőjét, Boris Beckert súlyos pénzügyi csalásokért, a brit csődeljárási törvény megsértése miatt pénteken két és fél év börtönbüntetésre ítélték. Lássuk, hogy az 54 éves klasszis hol tölti le a büntetését!

 

A londoni Wandsworthban álló börtön – amelyet az Egyesült Királyság legrosszabbjának is neveznek – alig három kilométerre található a wimbledoni centerpályától, ahol Becker 17 évesen először diadalmaskodott. A viktoriánus stílusban épült intézmény több mint 1300 rab otthona, de ugyanúgy a patkányoké is – hívja fel a figyelmet a Daily Mail.

Boris Becker a fényűző élethez szokhatott, itt azonban nem fognak kivételezni vele. A rabok napi 22 órát töltenek a cellájukban, péntek óta pedig már Becker is. A legendás teniszező nagyjából két hetet tölthet a börtön B kategóriájú részlegén, majd átkerül a C-be, amely kevésbé szigorúan őrzött.

(Fotó: Getty Images)
(Fotó: Getty Images)

„Az első, ami sokkol, az a zaj” – fogalmazott Chris Atkins filmrendező, akit 2016-ban adócsalás miatt öt évre ítéltek el, és aki itt töltötte a büntetését. Állítása szerint a hangok minden formája jelen volt a rácsok mögött. Hozzátette, hogy a börtön tele van olyan emberekkel, akiknél félelmetesebbet még sohasem látott. Tele van kábítószer-fogyasztóval és elmebeteggel.

Becker egyelőre egyedül van a cellájában, de a napokban társat kaphat. Ahhoz hozzá kell majd szoknia, hogy szükségletei elvégzése során látni fogják, hiszen az ülőke nélküli toaletthez elhúzható függönyt sem tettek.

(Fotó: Getty Images)
(Fotó: Getty Images)

A tisztálkodás sem egyszerű feladat, ugyanis 86 cellára csupán hat zuhanyzó jut, ezeket rendszerint egyszerre csak két fogvatartott veheti igénybe.

Az ébresztőóra a raboknak 7.45-kor szólal meg. Akik dolgoznak, a konyhában tevékenykednek vagy takarítanak, a többiek a cellájukban maradnak.

(Fotó: Getty Images)
(Fotó: Getty Images)

Atkins tanácsokkal látta el Beckert.

„Nagyon erőszakos börtön, de ha leszegett fejjel jár, elkerüli a drogokat, nem politizál, és nem válik senki adósává sem, akkor nem olyan veszélyes a hely. Csak maradj ki mindenből. A rabok és a börtönőrök számára is fontos a sport. Kisebb hőskén fogják őt kezelni. Valószínűleg sokan kérnek majd tőle autogramot.”

Beckert pénteken a londoni bíróság esküdtszéke kétheti tárgyalás után fedezetként felhasználható vagyoneszközök elvonásában, ingatlanvagyon bevallásának kétrendbeli elmulasztásában és adósságkötelezettségek eltitkolásában mondta ki bűnösnek.

Sajtóhírek szerint a teniszklasszisnak két és fél éves börtönbüntetésének legalább a felét biztosan le kell töltenie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik