Czink és Babos is a nyolc között esett ki Florianópolisban

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 21:01
null
Czink Melinda „meghajtotta” Mladenovicot, de alulmaradt a 7. kiemelttel szemben (Fotó: Reuters, archív)
Két magyar teniszező is a negyeddöntőben várta a florianópolisi WTA-torna folytatását: Czink Melinda a francia Kristina Mladenoviccsal, míg Babos Tímea a román Monica Niculescuval csapott össze – és kapott ki két játszmában, így nem lesz magyar a legjobb négy között.

Czink Melinda a centerpályán mérkőzött meg világranglista-58. ellenfelével, és nem adta könnyen magát – bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy szinte végig az eredmény után futott. Az első játszmában az első adogatásait követően hatékonyan dolgozó Mladenovic jól élt lehetőségeivel: kétszer vette el Czink szerváját, és mivel a sajátját csak egyszer „adta oda", 5:3 után már behúzta a szettet. Mladenovic első adogatásai nyolcvan százalékából pontot ért el, Czinknél ugyanez az arány ötvenhét százalék volt – de a hetedik kiemelt francia bréklehetőségeivel is jobban élt (2/3 az 1/4-gyel szemben).

A mérkőzés ennek ellenére nem látszott elveszettnek, csakhogy Mladenovic az első pontot, majd az első játékot is elvitte a második szett elején, ráadásul brékkel. Innentől már „csak” óvnia kellett a lépéselőnyt, és meg is tette, bár nem könnyen: Czink rendszeresen eljutott az egyenlőig Mladenovic adogatójátékainál, de hiába volt ötször is bréklabdája, ellenfele mindig kibújt a szorításból.

BABOS PÁROSBAN IS BÚCSÚZOTT
Az egyes után párosban is búcsúzott Babos Tímea, miután a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán döntő rövidítésben vereséget szenvedett az első helyen kiemelt Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova spanyol-kazah duótól.

Közel nyolcvan perc után Mladenovic 6:4, 5:3-ra vezetett, és nagyon közel került a győzelemhez. Czink a mérkőzésben maradásért szervált, és nem tudta hozni az adogatását: Mladenovic kicsikarta az egyenlőt, majd megragadta a lehetőséget, értékesítette bréklabdáját, ezzel 1 óra 22 perc alatt 6:4, 6:3-ra megnyerte a találkozót, és továbblépett az elődöntőbe.

Mladenovic sokkal jobban koncentrált a fontos pillanatokban és „élesebb" is volt valamivel – nyolc bréklabdát hárított a mérkőzés során, adogatás-elnyerési lehetőségeinek pedig több mint felével élt.

Az egymással korábban WTA-tornán még nem találkozó Babos Tímea és Monica Niculescu meccse után sajnos a magyar lány távozott szomorúan: a maratoni játékokkal „dúsított” mérkőzésen Niculescu 1 óra 26 perc alatt 6:3, 6:2-re győzött.

Az első szettben Babos Tímeát cserbenhagyta a szervája, és a fontos fegyver „besülését” Niculescu kíméletlenül ki is használta: az összesen hat brékkel tarkított szettet a román teniszező 6:3-ra nyerte meg. Második adogatásból mindkét fél nagyon rosszul dolgozott, sajnos Babos az elsőből sem remekelt – az egész játszma során mindössze hét pontot nyert meg saját szervájánál... Ilyen arány mellett (7/23 saját adogatásból) pedig nem sok jóra lehet számítani, még akkor sem, ha az ellenfél sem szervál jól.

A második játszmára annyiban változott a kép, hogy Niculescu már csak egyszer engedte bréklabdáig Babost (abból brék is lett), ő viszont nyolcszor is adogatás-elnyerési lehetőséghez jutott, és hármat értékesített is, így nem volt vita arról, ki jut tovább. Mind Niculescu, mind Babos az egész meccsen jobb százalékban szerzett pontot fogadóként, mint adogatóként – a szervaháborúnak nem nevezhető mérkőzés végén azonban csak a román versenyző örülhetett.

„Nem tudok igazából szomorú lenni. Végre nyolcban voltam egy WTA-versenyen, nyertem meccseket,vertem jó játékosokat. A mai meccsen is jól játszottam, egyszerűen nem találtam a taktikát, amivel meg tudtam volna verni Niculescut. Elképesztő gyorslábú játékos Monica, tele kellemetlen ütésekkel... Megpróbáltam mindent, a gyors játékoktól a lassúig, a nyeséstől a magas pörgetésig mindent, de neki mindenre volt válasza. Nem baj,ez már jó hét volt, végre újra teniszezek!" – értékelt Babos.

A 19 éves Babos párosban harmadik kiemeltként még versenyben van a japán Date-Krumm Kimiko oldalán: kettősük az elődöntőben az elsőként rangsorolt Anabel Medina Garrígues, Jaroszlava Svedova spanyol, kazah duóval találkozik.

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, FLORIANÓPOLIS (235 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Monica Niculescu (román)–Babos Tímea (magyar) 6:3, 6:2
Kristina Mladenovic (francia, 7.)–Czink Melinda (magyar) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik