Australian Open: Djokovics indul, Serena Williams nem

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.08. 09:26
null
Djokovics ott lesz Melbourne-ben (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics ott lesz januárban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a volt ranglistavezető Serena Williams viszont nem utazik el Melbourne-be – írja az MTI.


A szervezők szerdán megerősítették, amit kedd óta már sejteni lehetett, amikor kiderült, hogy a szerb sztár elindul 2022 elején a sydneyi ATP-kupán, melyet egy héttel követ az Australian Open.

Korábban a játékos édesapja, Szrdjan Djokovics úgy nyilatkozott, hogy ha a rendezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, akkor fia valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján. A kilencszeres AO-bajnok Djokovics egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja szerint azonban a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

A házigazdák minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, de ausztrál lapok szerint a 34 éves címvédő vélhetően különengedélyt kap, amelyet csak rendkívüli esetben, orvosi igazolásra adnak meg a rendezők.

Az idén három GS-tornát nyerő Djokovics az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében. Nagy riválisai közül csak utóbbi indul a január 17-én rajtoló Australian Openen.

A 23-szoros GS-győztes Serena Williams viszont nem utazik el Ausztráliába.

„Az orvosaim tanácsára hoztam meg ezt a nehéz döntést. Fizikailag még nem tartok ott, ahol a versenyzéshez kellene” – elentette be a hétszeres melbourne-i bajnok. A 40 éves klasszis – aki jelenleg csak 41. a világranglistán – térdproblémák miatt nem játszott tétmeccset azóta, hogy júliusban egy rossz mozdulat után feladta wimbledoni első fordulós találkozóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik