H. Á. 2022.01.17 12:39 Frissítve: 2022.01.17 15:14

Aus. Open: Voltak már jobb heteim is Ausztráliában – Fucsovics

Amint arról beszámoltunk, Fucsovics Márton hektikus játékkal, döntőszettes mérkőzésen kikapott Dusan Lajovicstól az idei Australian Open első fordulójában, ezzel először zárt főtáblás győzelem nélkül az év első GS-tornájának férfi egyes küzdelmeiben, mióta a 128 között indulhat. Fucsovics a Magyar Távirati Irodának beszélt a vereségéről.

 

Fucsovics elismerte, megérdemelten nyert a szerb (Fotó: AFP)

Önkritikusan értékelte az Ausztráliában töltött heteket Fucsovics Márton, aki hétfőn ötszettes vereséget szenvedett a szerb Dusan Lajovicstól az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

„Nem akarok magyarázkodni, de vannak fájó vereségek, és a mait nem sorolom ezek közé” – kezdte visszatekintését az MTI érdeklődésére. – „Lajovics nagyon jó napot fogott ki, és legyőzött. Nem hoztam a legjobbamat, de belül éreztem, hogy ma ő érdemelt győzelmet. A saját játékomról annyit mondanék, hogy próbáltam küzdeni végig. Tegnap egy órát szenteltünk az edzőmmel, Jancsó Mikivel arra, hogy a múltból merítve kidolgozzuk a megfelelő taktikát Lajovics ellen, de ez nem működött igazán a mai napon, megérdemelten nyert.”

A világranglistán 35. magyar játékos kifejtette: úgy gondolta, hogy a negyedik szett megnyerésével sikerül megtörnie riválisát, de a szerb továbbra is magas szinten játszott, és sem mentálisan, sem fizikailag nem roppant meg.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére a két adelaide-i felvezető tornát is beleértve egy győzelemmel zárta egyesbeli szereplését az ötödik kontinensen.

„Voltak már jobb heteim itt, de próbálok előre nézni, és a közelgő versenyeimre koncentrálni. Megszoktam már, hogy nem merenghetek hetekig egy vereségen. Új nap jön, új lehetőségekkel” – tette hozzá Fucsovics, aki először esett ki az Australian Open nyitófordulójában.

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért):
Dusan Lajovics (szerb)–Fucsovics Márton 6:3, 4:6, 6:1 6:7 (6–8), 6:1

(MTI)

2022.05.23 17:44:01

Tenisz H. Á.

A selejtezős ellenfelét legyőző Fucsovics Márton készülhet Marin Cilic ellen, aki Balázs Attilát győzte le.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.