Aus. Open: újabb kiemeltet búcsúztatva már elődöntős a világranglista-45.

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 07:01
null
Magda Linette újabb kiemeltet búcsúztatva már ott van a négy között az Australian Openen (Fotó: Getty Images)
Az észt Anett Kontaveit (16.), az orosz Jekatyerina Alekszandrova (19.) és a WTA-világbajnok Caroline Garcia (4.) után újabb kiemeltet búcsúztatott a világranglista 45. helyén álló lengyel Magda Linette az Australian Openen, hiszen két játszmában, kevesebb, mint másfél órás meccsen búcsúztatta a 30. helyen rangsorolt cseh Karolína Plískovát. Ellenfele a horvát Donna Vekicet búcsúztató, ötödik kiemelt Arina Szabalenka lesz a döntőbe jutásért.

Az esélyesebbnek vélt Karolína Plísková ugyan rögtön egy brékkel kezdte a Magda Linette elleni meccsét, de a következő gémben a lengyel is brékelt. 2:2 után Linette saját adogatása után semmire vette el a cseh szervajátékát, akinek nem fért bele, hogy három kettős hibát és 14 ki nem kényszerített hibát vétett az első szettben, így 6:3-ra bukta azt el.

A második játszmában Plísková játéka javult, s bár valamivel többet rontott, mint a lengyel, 5:4-ig lépéselőnyben volt. Aztán Linette hozta szerváját, majd első bréklabdáját kihasználva fordított, végül első meccslabdáját értékesítve mindössze 1 óra 29 perc alatt nyert 6:3, 7:5-re, bejutva ezzel az Australian Open elődöntőjébe.

Érdekesség, hogy Agnieszka Radwanska és a jelenlegi világelső Iga Swiatek után Linette a harmadik lengyel, aki elődöntőbe jut az ausztrál Grand Slam-viadalon.

 

Az első négy kiemelt búcsújával az ötödikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenka számít a torna favoritjának, s ennek megfelelő játékkal rukkolt elő a horvát Donna Vekic elleni meccsén.

Szabalenkának az első játszmában még az is belefért, hogy valamivel több ki nem kényszerített hibája volt, mint Vekicnek, de a horvát 9 (!) kettős hibáját és két elbukott adogatójátékát kihasználva a fehérorosz 6.3-mal került szettelőnybe.

A második játszma már egyértelműbb Szabalenka-fölényt hozott, hiszen Vekic első három szervajátékát is elvette, s bár egyszer saját adogatását semmire veszítette el, ez is belefért számára, hiszen így is sima, 6:3, 6:2-es sikerrel jutott a legjobb négy közé.

 


 

Az elődöntőben Szabalenka Linette-tel csap össze, míg a másik ágon a kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Viktorija Azarenka találkozik a döntőbe jutásért.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76.5 millió ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Linette (lengyel)–Karolína Plísková (cseh, 30.) 6:3, 7:5
Szabalenka (fehérorosz, 5.)–Vekic (horvát) 6:3, 6:2

KÉSŐBB
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Shelton (amerikai)–Paul (amerikai)
Rubljov (orosz, 5.)–Djokovics (szerb, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik