Aus. Open: Nadal a földönkívüli, halhatatlan, a legnagyobb! – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 12:11
null
Nadal a címlapokon (Fotó: NS-montázs)
A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban ír Rafael Nadalról az Australian Open döntőjének másnapján, hangsúlyozva: a spanyol teniszező úgy írt történelmet Melbourne-ben, hogy sérülése miatt az elmúlt hónapokban még a pályafutása folytatása is veszélybe került – szemlézett a távirati iroda.

Mint ismert, Nadal vasárnap kétszettes hátrányból fordítva győzött az Australian Openen, amivel pályafutása során a 21. egyéni Grand Slam-tornagyőzelmét aratta, s ezzel immár egyedüli rekorder a férfiak között.

SPANYOLORSZÁG

As
„Rafa Nadal a sporttörténelem egyik legnagyobb hőstettét hajtotta végre a 2022-es Australian Openen. Négy hónappal ezelőtt még mankóval járt, a bal lába gipszben volt, vasárnap pedig – a Grand Slam-győzelmek száma alapján – minden idők legnagyobb férfi teniszezője lett.”

Marca
„Rafael Nadal ismét történelmet írt, kétszettes hátrányból fordított Danyiil Medvegyev ellen és megszerezte pályafutása 21. Grand Slam-címét. A spanyol játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott a Rod Laver Arénában azok után, hogy néhány héttel ezelőtt még abban sem volt biztos, hogy pályára léphet-e egyáltalán Melbourne-ben.”

El Mundo Deportivo
„Nadal epikus fordítása. A történelem legnagyobb bajnoka. Harmincöt évesen fordított egy nála tíz évvel fiatalabb játékos ellen, ez örökre beíródott a tenisz és a sport aranykönyvébe.”

 

NAGY-BRITANNIA

Daily Mail
„Rafael Nadal hihetetlen Australian Open-feltámadása felidézte a 2008-as wimbledoni bajnokságot, amelyen Roger Federer ellen nyert. Novak Djokovicsnak fel van adva a lecke.”

The Sun
„Nadal a férfi tenisz legeredményesebb játékosa lett köszönhetően szenzációs karrierje egyik legnagyobb feltámadásának.”

The Guardian
„Lehet, hogy itt-ott már recseg-ropog Nadal teste, de a győzelem iránti vágya csillapíthatatlan. A 35 éves játékos legjobb formáját mutatta 21. Grand Slam-győzelmekor, és a sok sérülése ellenére még több is jöhet.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„Nadal, halhatatlan vagy! Hátrányból fordítva megverte Medvegyevet és megszerezte 21. Grand Slam-címét.”

Corriere dello Sport
„A spanyol teniszező történelmi sikere: 35 évesen 90. tornagyőzelmét aratta, de mindenekelőtt megszerezte a 21. Grand Slam-bajnoki címét, ezzel rekorder lett a férfiak között. Nadal számára ez hihetetlenül felszabadító, miután az elmúlt hónapokban még az is felmerült, hogy vissza kell vonulnia.”

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe
„Nadal olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna.”

AUSZTRIA

Kronen Zeitung
„A spanyol Rafael Nadal vasárnap bravúrt hajtott végre, és az Australian Openen aratott diadalával Grand Slam-rekorder lett.”

SVÁJC

Blick
„A nehézkes kezdés után, amelyet a dicstelen Novak Djokovics-ügy uralt, méltóképpen végződött az Australian Open, amelyre sokáig emlékezni fogunk. A 35 éves Rafael Nadal – aki műtéte és hónapokig tartó kihagyás után elvárások nélkül tért vissza a pályára – tenisztörténelmet írt.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
, DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 6.)–Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 6:7 (5–7), 6:4, 6:4, 7:5

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik