ATP-vb: legyőzte Zverevet, ezzel elődöntős Djokovics

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.20. 22:42
null
Novak Djokovics elődöntős Londonban (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics két játszmában legyőzte a német Alexander Zverevet a férfi teniszezők Londonban zajló ATP-világbajnokságán, így elődöntőbe jutott, ahol az osztrák Dominic Thiemmel találkozik. Danyiil Medvegyev szintén két szettben verte Diego Schwartzmant, aki így nyert meccs nélkül búcsúzott.   

Novak Djokovics – aki a torna kimenetelétől függetlenül a világranglista első helyén zárja az évet – a meccs kezdetén megnyerte a saját adogatójátékát, majd egy brékkel folytatta a mérkőzést, ami elég is volt számára a szettelőnyhöz.

A második játszmában Alexander Zverevés Djokovics is hozta a saját szerváját, így a rövidítésre maradt a döntés, amelyben a szerb bizonyult jobbnak. A találkozó 1 óra 38 percig tartott. A két játékos hatodszor csapott össze egymással, Djokovics negyedszer nyert.

A világranglistán negyedik Danyiil Medvegyev két szettben, 75 perc alatt nyerte meg az esti mérkőzést a pont nélkül álló Diego Schwartzman ellen, és százszázalékos teljesítménnyel jutott a csoportkörből a szombati elődöntőbe. OttRafael Nadal lesz az ellenfele.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik – még vonalbírók sincsenek –, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5.7 millió dollárra csökkent.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ, TOKIÓ 1970 CSOPORT

Novak Djokovics (szerb, 1.)–Alexander Zverev (német, 5.) 6:3, 7:6
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)–Diego Schwartzman (argentin, 8.) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik