Tenisz: Fucsovics nem tudta megnyerni a hétfőn félbeszakadt meccsét

Vágólapra másolva!
2024.01.02. 12:06
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/tenisz/tenisz-meccslabdarol-kapott-ki-babos-timea-brisbane-ben-2996183" target="_blank">Baboshoz hasonlóan</a> Fucsovics is meccslabdáról kapott ki (Fotó: Getty Images, archív)
Fucsovics Márton három szettben kikapott az olasz Matteo Arnalditól a brisbane-i kemény pályás tenisztorna férfiversenyének 1. fordulójában. Mint beszámoltunk róla, kettejük mérkőzése hétfőn esőszünet miatt félbeszakadt, ezért most folytatták és fejezték be.

Fucsovics Márton-vezetésnél, 7:6, 1:0-ról folytatták a meccset kedden. A második játszmában egy brék döntött, 4:4-nél Matteo Arnaldi tudta elvenni a világranglistán 59. helyen álló magyar játékos adogatását, majd kiszerválta a szettet. A harmadikban nem volt brék, így a rövidítés döntött. Fucsovicsnak volt ugyan meccslabdája fogadóként, de nem tudta értékesíteni, míg a 44. helyen álló olasz a másodikat igen, így 9–7-tel behúzta a döntő játszmát.

Mint beszámoltunk róla, a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal ugyanezen a versesenyen csaknem egy év után győzelemmel tért vissza egyesben.

FRISSÍTÉS: FUCSOVICS VISSZALÉPETT PÁROSBAN

Fucsovics pároban Maxime Cressy oldalán jelezte részvételét Brisbane-ben, első ellenfelük a német Andreas Mies és az ausztrál John-Patrick Smith lett volna. A magyar-amerikai duó azonban – vélhetően mert Cressy nem jutott főtáblára a selejtezőből egyesben – a meccs előtt nem sokkal visszalépett.

(MTI)

ATP-TORNA, BRISBANE
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Matteo Arnaldi (olasz)–Fucsovics Márton 6:7 (5–7), 6:4, 7:6 (9–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik