Aus. Open: Próbálom igazán megélni ezt a győzelmet – Marozsán Fábián

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 17:13
null
Marozsán Fábián következő ellenfele Taylor Fritz (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Marozsán Fábián három szettben nyert a 22. kiemelt argentin Francisco Cerúndolo ellen az Australian Openen. A győzelem után Marozsán elmondta, büszke rá, hogy, bár nem volt élete formájában, sikerült felülkerekednie.

 

„Már a meccs elején is úgy éreztem, bármikor elvehetem az ellenfelem adogatását, de nem tudtam élni a kínálkozó lehetőségekkel – mondta Marozsán Fábián a menedzsmentjén keresztül a Nemzeti Sporthoz is eljuttatott nyilatkozatában. – Az viszont nagy erőt adott a folytatásra, hogy a tie-break az én javamra billent. A második játszmában Cerúndolo gémről gémre lassult, míg egyre lendületesebben teniszeztem – noha nem éreztem magam túl komfortosan a pályán, pedig az előző mérkőzésem óta az edzéseken szaladt a kezem.”

„Könnyednek tűnhetett kívülről, de sokkal több koncentrációt igényelt, hogy a második szettben elhozzam a nehéz gémeket, mint máskor. Ezután a harmadikat hiába kezdtem úgy, hogy éreztem, van sanszom a győzelemre, ugyanolyan küzdelmesnek éltem meg az elejét, mint a másodiknak. Az első gémben nem tudtam elvenni Cerúndolo adogatását, volt bréklabdám, végül mégis ő lépett el 2:0-ra. Utána kezdtem ráérezni a ritörnökre, a második szerváknál nyomást helyeztem az ellenfelemre, és rögtön visszajöttem a meccsbe. Nehéz volt, de újra lendületet kaptam, és ismét uraltam a mérkőzést.”

„Büszke vagyok rá, hogy szettveszteség nélkül zártam a találkozót, ahogy arra is, hogy ugyan nem
voltam életem formájában, mégis sikerült ezen felülemelkednem. Most próbálom igazán megélni ezt a győzelmet, és hogy ott vagyok a legjobb harminckettő között Melbourne-ben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik