Aus. Open: Fucsovics fájdalomcsillapítóval játszott, de a hőségtől is szenvedett

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 15:08
null
Fucsovics az első körben búcsúzott (Fotó: Getty Images)
Fucsovics Márton, miután sérülten játszva kedden kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, azt mondta: a februári Davis-kupa-mérkőzésre már szeretne ismét százszázalékos lenni.

 

„Sajnos semmilyen szempontból nem voltak ideálisak a körülmények” – mondta az M1 aktuális csatornának a világranglistán 70. Fucsovics Márton, aki négy szettben maradt alul a 13. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval szemben.

„Az előző meccsemen, Brisbane-ben kialakult egy csípősérülés nálam, múlt héten csináltunk egy MRI-t, és kiderült, hogy egy kis szakadás van a csípőmben. Néhány napig egyáltalán nem edzettem és utána sem tudtam rendes edzésmunkát végezni, úgyhogy ez rányomta a bélyegét az Australian Openemre” – idézte fel.

„Aztán kijött a sorsolás, ami nem volt igazán jó, hiszen Dimitrov nagyon jó formában van, úgyhogy ennek sem örültünk. Ma ráadásul kegyetlen meleg volt, ezzel is szenvedtem, ő pedig nagyon jó formában van. Ehhez képest jól játszottam, megtettem minden tőlem telhetőt” – fogalmazott.

Elárulta: fájdalomcsillapítóval játszott, ezért csak a második szett végén kezdte érezni a sérülését, de a nagyobb gondot a meleg okozta számára, amivel nagyon küzdött.

Fucsovics Márton azt mondta, hogy a sérülése ellenére Marozsán Fábiánnal elindul Melbourne-ben párosban, várhatóan csütörtökön mutatkoznak be.

Kérdésre válaszolva a nyíregyházi teniszező örömét fejezte ki, hogy ezúttal hárman is ott voltak/vannak a főtáblán egy Grand Slam-tornán – rajta és a 64 között járó Marozsánon kívül Valkusz Máté is tagja volt a 128-as mezőnynek –, mint mondta, reméli, hogy neki is van még néhány jó éve, és a jövőben is együtt tudnak majd szerepelni a GS-versenyeken.

A magyar válogatott február 2–3-án Tatabányán fogadja a németeket Davis-kupa-selejtezőn, Fucsovics ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: reméli, hogy pár héten belül újra százszázalékos lesz, és mindenképpen szeretne játszani hazai közönség előtt. Februárban aztán a tervek szerint Rotterdamban, Dohában és Dubaiban lép majd pályára.

A magyar játékos 4:6, 6:3, 7:6 (7–1), 6:2-re kapott ki bolgár ellenfelétől.

A MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ KEDDI MÉRKŐZÉSEK
Fucsovics Márton–Grigor Dimitrov (bolgár, 13.) 6:4, 3:6, 6:7 (1–7), 2:6
Valkusz Máté–Max Purcell (ausztrál) 6:3, 6:7 (2–7), 4:6, 5:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik