US Open: Sok szörnyűséggel kellett szembenéznünk, de megcsináltuk! – Djokovics

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.11. 08:19
null
Novak Djokovics a 24. GS-trófeájával (Fotó: AFP)
A szerb Novak Djokovics lett az open-éra legsikeresebb teniszezője a Grand Slam-tornákon azzal, hogy New Yorkban legyőzte a US Open döntőjében az orosz Danyiil Medvegyevet, megszerezve ezzel pályafutása 24. egyéni GS-sikerét. A döntő utáni értékelések is elsősorban erről a hihetetlen sorozatról szóltak.


Danyiil Medvegyev a Novak Djokoviccsal szemben elveszített döntő után először az elszalasztott lehetőségeiről beszélt, például a második szettben, amit 104 percben bukott el.

„Megtörténik néha az ilyesmi, a második szett nagyon változatosan alakult, fej fej mellett haladtunk, én is megnyerhettem volna. Utána viszont már nem tudtam a játékomat ugyanarra a szintre emelni, mint a második szettben – értékelt Medvegyev a három szettben elveszített döntő utáni sajtótájékoztatón. – Azt hiszem, fizikailag kicsit fáradt voltam, és Djokovics megérezte, hogy ezzel győzhet, ezért nagyobb tempót diktált. Ezért hoztam a harmadik szettben egyre több rossz döntést. Az elődöntőben, Carlos Alcaraz ellen játszottam életem egyik legjobb meccsét, de azt nem olyan könnyű megismételni.”

„Sajnálom a vereséget, ugyanúgy, mint azokat a srácokat, akik a korábbi huszonhárom döntőt elveszítették Djokoviccsal szemben” – tette hozzá az orosz játékos.

A hétfőtől újra világelső Djokovics a 24 GS-győzelemmel utolérte az abszolút csúcstartó ausztrál Margaret Courtot, aki 1977-ben ugyancsak 24 GS-trófeával vonult vissza. Viszont, ha csak az úgynevezett open-érát, vagyis az 1968-tól számított profi korszakban elért sikereket nézzük, akkor Djokovics az első a 24 egyéni trófeával, megelőzve a 23-ig jutó Serena Williamset (Court 13 trófeát az open-éra előtt nyert meg).

„Mi megcsináltuk – mondta a 24. GS-siker kapcsán Novak Djokovics.Azért mondom, hogy mi, mert sokat köszönhetek a családomnak, a szüleimnek, akik annyit áldozatot hoztak, hogy itt lehessek. És ez nem közhely, ezt komolyan gondolom. Rendkívül nehéz volt ez az út, sok viszontagsággal kellett szembenéznünk, olyan szörnyűségekkel, amikbe ha belegondolunk, akkor az az utolsó, hogy egy ilyen drága sportban támogassa az ember a gyerekét.”

A szerb klasszis horvát edzője, a Wimbledon-győztes Goran Ivanisevic is értékelt a meccs után.

„Novak egy született győztes. Szerencséje volt, hogy olyan srácokkal játszhatott együtt, mint Rafael Nadal vagy Roger Federer, akikkel egymást tolták előre. Az a típus, akinek azt mondod, hogy valamit nem tud megcsinálni, akkor addig nem nyugszik, amíg el nem éri. Egyedülálló személyiség. Nem sok ember kedveli, de amit elért, a sporttörténelem egyik legnagyobb eredménye, nem csak a teniszben.”

US OPEN NEW YORK (65 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 2.)–Medvegyev (orosz, 3.) 6:3, 7:6, 6:3

NOVAK DJOKOVICS KOBE BRYANT ELŐTT IS TISZTELGETT A DÖNTŐ UTÁN

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik