US Open: Udvardy nagy csatában kikapott Tomljanovictól

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 00:43
null
Udvardy nagyot küzdött, de kikapott (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló US Open női egyesében Udvardy Panna döntő játszmában maradt alul a tavalyi tornán negyeddöntős, a világranglistán öt hellyel a magyar lány mögött állva a 127. pozíciót elfoglaló Ajla Tomljanoviccsal szemben.

TENISZ
US OPEN (kemény pálya, 65 millió amerikai dollár)
1. FORDULÓ

NŐI EGYES
Udvardy Panna–Ajla Tomljanovic (ausztrál) 6:3, 2:6, 4:6

Élő közvetítésünk a mérkőzésről itt olvasható.

Mondhatnánk, hogy tipikus női meccset hozott Udvardy Panna és Ajla Tomljanovic összecsapása, legalábbis az első játszmája, hiszen az ausztrál egyetlen adogatójátékát sem tudta hozni, míg a magyar lány is csak kettőt az ötből, vagyis Udvardy 6:3-ra nyerte a 38 percig tartó szettet.

A folytatásban aztán Tomljanovic adogatójátéka feljavult, Udvardyé viszont nem változott, ismét csak kétszer hozta a magyar lány a szerváját, ám ezúttal elmaradtak a kihasznált fogadóelőnyök, sőt, bréklabdából is csak egy jutott Udvardynak. Mindez pedig azt jelentette, hogy az ausztrál 6:2-re vitte a játszmát, egyenlített, s kiharcolta a döntő szettet.

Ebben eleinte úgy tűnt, hogy a magyar lány lesz a jobb, mert rögtön brékelte Tomljanovicot, ám ő a negyedik játékban ledolgozta a hátrányát. Legközelebb pedig a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél jutott ismét bréklabdához, ami egyben meccslabdát is jelentett, és miután egy hosszú labdamenet végén a hálót találta el Udvardy, a tavalyi US Openen negyeddöntős ausztrál döntő szettben jutott a második fordulóba a közel két órán át tartó mérkőzés végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik